Into the Forest

Genre: Drama | Duur: 1u41 | 2015 | Release: 4 April 2016 | Land: VS | Regie: Patricia Rozema | Cast: Elliot Page, Evan Rachel Wood, Callum Keith Rennie, Max Minghella, Michael Eklund

Aan post-Apocalyptische overlevingsfilms geen gebrek op het BIFFF 2016. Niet enkel The Survivalist,  Second Origin of Extinction praten hierover, maar ook het Amerikaanse Into the Woods. In deze film van Patricia Rozema zien we hoe Ellen Page en Evan Rachel Wood als zussen de val van onze beschaving proberen te overleven.

De zusjes Nell en Eva wonen samen met hun vader in een afgelegen huis in de bossen. Plots legt een grootschalige black-out het hele land zonder stroom. Wanneer het na enkele weken duidelijk wordt dat de stroom niet snel terug zal komen en ook de brandstof en voedselvoorraden opraken, beseffen de zusjes dat ze op elkaar zijn aangewezen. Zeker nadat ook hun vader sterft door een stom ongeluk.

Enerzijds schotelt Rozema ons een standaard overlevingsfilm voor waarbij de zusjes te kampen krijgen met voedselschaarste, wilde dieren, indringers enz. Helaas werkt ze dit uit met veel te weinig spanning en finesse. Zo voelt het moment waarop Eva verkracht wordt door een stadsgenoot bijzonder lomp aan. Anderzijds lijken de twee dames vooral bezorgd te zijn met wie het laatste stukje chocolade opeet, dat Eva muziek heeft waarop ze kan dansen, of hun miraculeuze bibliotheek te raadplegen waar ze een antwoord op zowat alles vinden. Dit soort scènes doet helaas afbreuk aan het hele overlevingsaspect van de film. Dat alles vertaalt zich dan ook in een zwakker script dan gehoopt.

Ellen Page en Evan Rachel Wood proberen als zussen de val van onze beschaving te overleven

Maar dat komt misschien doordat de film zich eerder als drama wil laten gelden dan een spannende overlevingsfilm. Dit merk je vooral aan de overdramatische toon die de makers aanvoeren, zoals door de meeslepende stijkers in de muziek. Of het bijzonder emotioneel acteren van de twee dames. Als een blik op de relatie tussen twee zussen die op de proef worden gesteld is Into the Woods interessant, maar op andere vlakken schiet de film helaas tekort.

Jeroen Van Rossem Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva wordt zwanger door de verkrachting. Wanneer het huis instort, zoeken de twee dames onderdak in een boomhut waar ze als kind speelden. Hier bevalt Eva en samen besluiten ze hier te blijven.