Bad Moms

Genre: Komedie | Duur: 1u40 | 2016 | Release: 3 Augustus 2016 | Land: VS | Regie: Jon Lucas, Scott Moore | Cast: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith, Kristen Bell, Jay Hernandez, Oona Laurence

Bad Teacher, Bad Santa, Bad Grandpa, Bad Neighbours, Bad Moms, … Er komt geen einde aan het concept: wat als mensen van wie respectabel en fatsoenlijk gedrag verwacht wordt, zich tegen de verwachtingen in gaan gedragen?

 

Het clubje moeders dat genoeg heeft van stress, verwende kinderen, huiswerk, smeerlappen van mannen en verwachtingen en beoordelingen door perfecte moeders, gaat in deze leuke prent dus lekker loos om vooral het deftige kransje dragonders van het oudercomité eens op zijn plaats te zetten. Uitslapen, zuipen, flirten, fastfood, nee durven zeggen: we zien de moesjes eindelijk wat ruggengraat kweken.

Op zich is het nobel dat Bad Moms de prestatiemaatschappij hekelt en het opneemt voor de ploetermoeder. Er worden enkele best leuke grappen uit de situatie gepuurd en Christina Applegate mag als antagoniste lekker zuur kijken – ze lijkt met de jaren steeds beter te worden. Mila Kunis de hoofdrol laten spelen, is echter een misser: ze is veel te jong en te sexy om de doorsnee sukkelmama te vertolken. Waar is Melissa McCarthy als je haar nodig hebt? Bovendien zwemmen alle vrouwen in de film in het geld. En waar zijn verdorie al die vaders op die ouderbijeenkomsten?

Kathryn Hahn mag de show stelen als respectloze slettenmoeder.

Het regisseursduo achter Bad Moms schreef ook The Hangover – en tal van minder geslaagde komedies – dus we weten wel dat we dit niet zo serieus moeten nemen. Het voorspelbare en wisselvallige script dat maar weer eens vooral zijn grappen moet puren uit vulgariteiten bezorgt ons nu en dan wel een glimlach, het is vooral de heerlijke Kathryn Hahn die als de volkomen respectloze slettenmoeder de show steelt.

Bad Moms is aangename lolbroekerij, maar is zelfs in al zijn grofheid ook futiel en zo vergeten. Al was het een leuke uitsmijter dat tijdens de credits alle actrices met hun echte moeders in gesprek gingen over falen en slagen in het moederschap. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amy wint de verkiezingen om het voorzitterschap van het oudercomité en raakt dan warempel bevriend met haar rivale Gwendolyn, die haar vervolgens mee neemt op een trip met haar privéjet.