Kill Command

Genre: Science-fiction, actie | Duur: 1u39 | 2016 | Release: 11 April 2017 | Land: Groot-Brittannië | Regie: Steven Gomez | Cast: Vanessa Kirby, David Ajala, Mike Noble, Tom McKay, Bentley Kalu

Kill Command, vertoond op het BIFFF 2017, is het regiedebuut van de Brit Steven Gomez. Het verhaal speelt zich af in een hoogtechnologische toekomst en volgt een groep soldaten die samen met een ingenieur naar een eiland gaan voor een oefening. Wanneer een van de soldaten ’s nachts verdwijnt en het team de volgende dag aangevallen wordt door robots die hun aanvalspatronen nabootsen, komen ze plots terecht in een strijd op leven en dood.

 

Meer hoef je van deze film niet te verwachten, want de plot is vrij rechtlijnig en vooral niet te complex. Kill Command probeert in eerste instantie een moderne variant te zijn op science-fiction actieklassiekers uit de jaren tachtig. De film doet dan ook meer dan eens denken aan bijvoorbeeld Aliens, Predator en Dog Soldiers, met een vleugje Terminator erover. Dit resulteert vooral in veel cheesy one-liners en coole actiescènes.

Achter al deze pulp schuilen nochtans wel enkele interessante concepten en ideeën rond mens en machine, dit nog niet zo veel aan bod zijn gekomen in de filmwereld. Het is dan ook spijtig dat Gomez niet verder heeft uitgewerkt. Ondanks het lichte en ietwat manke script en de bordkartonnen personages, weet de cast de film toch enigszins te dragen met degelijke acteerprestaties.

Moderne variant op science-fiction actieklassiekers uit de jaren tachtig

Verder zijn het vooral de visuele effecten die opvallen bij deze film. Hoewel het om een productie met een klein budget gaat, ziet alles er gelikt uit. Op enkele momenten na waarbij de computereffecten net te opvallend zijn, kan de film zich gerust meten met de duurdere Amerikaanse producties. Kill Command is hierdoor vooral een visitekaartje voor Gomez die duidelijk hengelt naar zijn eigen Hollywood-blockbuster.

Jeroen Van Rossem Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien