Unlocked

Genre: Actiethriller | Duur: 2u04 | 2017 | Release: 31 Mei 2017 | Land: VS | Regie: Michael Apted | Cast: Noomi Rapace, Michael Douglas, Toni Collette, Orlando Bloom, John Malkovich

Hollywood weet eigenlijk niet goed wat aan te vangen met Noomi Rapace. Sinds haar doorbraak als Lisbeth Salander in de Millenniumfilms heeft enkel Prometheus haar de kans geboden zich echt te profileren op het witte doek. Met Unlocked bewijst ze zich staande te kunnen houden als actieprotagoniste, maar deze thriller stelt verder niet zo veel voor. 

 

Michael Apted, een filmmaker die uitblinkt in middelmatigheid, weet deze nogal banale prent weinig ruggengraat te geven, al is de prent degelijk genoeg. De pogingen van CIA-agente Alice Racine om een complot rond biologische terreur bloot te leggen, zijn onderhoudend maar evengoed nietszeggend. Je kijkt met een oppervlakkig genoegen hoe een degelijke cast het beste maakt van een ongeïnspireerde plot, grijnslachend wanneer Rapace zich schietend en vechtend een weg door Londen baant of Toni Collette zonder een zweem van ironie met een automatisch geweer te keer gaat. Orlando Bloom - in wat echt wel een allerlaatste poging moet zijn om die naam groot te houden - komt ondanks zijn potige verschijning wat lachwekkend over. Zijn rol is overigens veel beperkter dan de promo laat geloven. Michael Douglas en John Malkovich doen keurig wat van hen verlangd wordt. 

Kleurloze en routineuze actie met een degelijke cast

Unlocked is te onopvallend en ongeïnspireerd om volle zalen te lokken, en wie zich er wel twee uur mee amuseert, is na afloop vast meteen vergeten dat deze prent bestaat.  

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote baas Lasch (Douglas) blijkt zelf het brein achter de aanslag te zijn, maar Alice kan hem verslaan en stopt de teller tijdig zodat het virus niet verspreid wordt.