Tag

Genre: Komedie | Duur: 1u40 | 2018 | Release: 1 Januari 2018 | Land: VS | Regie: Jeff Tomsic | Cast: Ed Helms, Jeremy Renner, Jon Hamm, Isla Fisher, Leslie Bibb, Jake Johnson, Hannibal Buress, Annabelle Wallis

Worden we oud omdat we stoppen met spelen of stoppen we met spelen omdat we oud worden? Deze interessante vraag moet als fundament dienen van de op feiten gebaseerde komedie Tag waarin enkele jeugdvrienden al meer dan twintig jaar tikkertje spelen.

 

Het vermoeiende, opgepompte en ongeïnspireerde geklungel dat volgt wanneer een weinig samenhangend viertal het onverslaanbaar geachte vijfde groepslid tracht te tikken, laat je eigenlijk best links liggen. Het makke en zoutloze scenario bevat niet één interessant personage of leuke grap en de bijeengeharkte cast van net-niet-sterren en opgewaardeerde bijrolacteurs die niets beter konden vinden, wist geen moment te bekoren. Hoofdacteur Ed Helms heeft het charisma van een depressieve verzekeringsagent op een quizavond van het Davidsfonds.

Zoutloze en vermoeiende komedie

Ergens wil Tag een reflectie bieden op wat vrienden bindt en de mate waarin we het kind in ons in leven moeten houden. Maar geen van de makers - zowel voor de regisseur als de scenaristen is dit het langspeelfilmdebuut - heeft enige feeling voor waarachtigheid zodat dit onzinnig en uitputtend spektakel dat zo graag een variant op The Hangover wil zijn, ook nog eens strandt op een kleffe en vals melige catharsis.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanker maar we blijven lachen.