kortfilm.be 3.0
binnenkort! soon!
Join us at Film Fest Gent
15.10 at 10h30
LAUNCH-EVENT
 
John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Genre: Actie | Duur: 2u11 | 2019 | Release: 22 Mei 2019 | Land: VS | Regie: Chad Stahelski | Cast: Keanu Reeves, Ian McShane, Halle Berry, Lance Reddick, Anjelica Huston, Asia Kate Dillon, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Said Taghmaoui

Na twee entertainende en knap in elkaar gezette spektakelfilms zou deze John Wick: Chapter 3 - Parabellum de initiëel als trilogie opgevatte reeks moeten afsluiten. Dat doet het helaas niet in even grote form - en bovendien is er dan toch een vierde film aangekondigd - waardoor niet aan de indruk kan ontsnapt worden dat dit een routineklus is die even moest afgehandeld worden. 

 

Deze sequel sluit alweer meteen aan bij de vorige prent: onze protagonist - Keanu Reeves oogt deze keer toch echt wat vermoeid - gaat een strijd tegen de tijd aan. Elk moment kan hij als ex-communicado bestempeld worden, waarop hij 14 miljoen dollar waard is. Zijn safehouse - het Continental Hotel - krijgt intussen bezoek van een adjudicator: zij komt Wick's bondgenoten afstraffen die de regels overtreden hebben. Het zal John Wick heel wat onderhandelingen kosten met allerlei machtige figuren om zowel zichzelf als zijn trawanten te redden. 

Deze slechts matig interessante opzet lijkt al snel onvoldoende moeite te doen om het niveau van zijn voorgangers te evenaren. Na een amusante passage in een bibliotheek volgen immers een aantal erg banale, langdradige vechtpartijen waarbij je de stuntlui net iets te vaak hun choreografie ziet overdenken en de slechteriken, hoewel dozijnen in aantal, netjes per twee aanschuiven om de held aan te vallen. Het weet allemaal erg weinig te boeien. Een vergezochte wending stuurt Wick naar een stereotiep vormgegeven Casablanca waarna hij vervaarlijk de ridiculiteit benadert door in zijn kostuum de woestijn te doorkruisen. 

Futlozer en vergezochter dan zijn voorgangers

Eens terug in New York, mag het vertrouwde hotel als decor voor een ultieme strijd dienen en lijkt de film - en het publiek - te herademen. Het blijft allemaal erg weinig beladen en steriel - vechten om te vechten  - en dat bij een steekpartij in het Grand Central Station geen passant opkijkt, deed ons zelfs even afhaken. We krijgen niettemin wat aardig geënsceneerde actie te zien, ook al duurt dit allemaal veel te lang.

We moeten concluderen dat John Wick 3 een futlozer, onvolwassen broertje is van de twee voorgangers, die zelfs zo ongeloofwaardig eindigt dat we deel vier misschien maar links zullen laten liggen.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De manager, Winston, schiet Wick neer om zichzelf en het hotel te redden. Wick dondert daarbij enkele verdiepingen naar beneden en knalt onderweg tegen wat afdaken en trappen aan. Niettemin blijkt zijn lichaam niet te vinden. Wick werd opgepikt door een gezant van de Bowery King, die zijn straf overleefd heeft en niet bepaald blij is met wat Wick gedaan heeft om hem te verraden.