Countdown

Genre: Horror | Duur: 1u30 | 2019 | Release: 20 November 2019 | Land: VS | Regie: Justin Dec | Cast: Elizabeth Lail, Jordan Calloway, Talitha Bateman, Peter Facinelli, P.J. Byrne

Er bestaat intussen voor zowat elke denkbare toepassing een app. Eéntje die voorspelt wanneer we aan ons eind komen, zouden we meteen klasseren onder de noemer 'voor de lol', een speels intermezzo bij een feestje of tijdens de middagpauze. In de teleurstellende lauwe horrorprent Countdown blijkt het installeren van zo'n app echter dramatische gevolgen te hebben. 

Zo'n filmconcept spreekt ons best wel aan. Zoals het ook in zekere mate genieten was van de gruwelijke methodes waarop de protagonisten van Final Destination twintig jaar geleden aan hun voorspelde einde kwamen, is het ook primair bevredigend te aanschouwen hoe een handvol jongeren reageert op de akelig realistische aankondigingen van een macabere app. In Countdown blijkt het lot van de kleurloze protagonisten ons vrijwel van bij de start echter geen hol te interesseren en blijken de makers over geen enkel greintje creativiteit te beschikken als het er op aankomt Pietje De Dood op bezoek te laten komen. 

Ongeïnspireerde, makke en kleurloze horrorthriller

Debuterende cineast Justin Dec tracht de zoutloze bedoening een aantal keer - iets te vaak zelfs - van makke schrikeffecten te voorzien. Dat doet hij zelfs bij voorkeur als afleiding, maar de kijker raakt niet betrokken bij dit spelletje. Rest een heel vage sfeerschepping, een ongeïnspireerd vormgegeven demonische aanwezigheid en een plot die slaapverwekkend is, zonder één seconde effectief gehuiver. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De twee zussen zijn de app te slim af doordat de oudste zelfmoord pleegt, voor het aangekondigde moment. De demon verdwijnt en de jongste zus reanimeert haar overleden zus.