Yummy

Genre: Komedie | Duur: 1u24 | 2019 | Release: 18 December 2019 | Land: België | Regie: Lars Damoiseaux | Cast: Maaike Neuville, Bart Hollanders, Clara Cleymans, Tom Audenaert, Annick Christiaens, Benjamin Ramon

Kortfilmmaker Lars Damoiseaux liet in Patient Zero een zombie drie minuten te keer gaan in een ziekenhuis, en vergroot dat concept nu uit tot een eerste langspeler. Yummy is als slasherkomedie fanatiek uitgevoerd maar heeft al bij al weinig om het lijf. 

Maaike Neuville trekt met een enorme boezem naar een goedkoop ziekenhuis in een niet nader genoemd Oostblokland, om er een borstverkleining te ondergaan. Haar moeder vergezelt haar voor tal van esthetische ingrepen en vriendje Michael heeft een ring in de broekzak om zijn liefje ten huwelijk te vragen op wat nochtans niet echt een romantische reis wordt. Deze drie vrij karikaturale maar lollige personages belanden vervolgens in een weinig professionele omgeving. De bijtgrage maar vastgebonden dame die de nieuwsgierige Michael aantreft in een afgelegen ziekenhuiskamer, zet een reeks bloederige en gruwelijke gebeurtenissen in gang. 

De makers zetten elk cliché uit het slashergenre in om een plot te laten groeien die eigenlijk gewoon de personages het excuus moet geven te vluchten of te pogen bloeddorstige zombies af te weren. Nu ja, we noemen ze zombies voor het gemak, want hoe dat precies zit met die besmette wezens, blijft eigenlijk een raadsel. In se draait het om de vrij onnozele figuren die verward raken in losgerukte organen, zich met de bijl een weg naar buiten hakken en enkele keren uitglijden in een plas bloed. Het enthousiasme waarmee de bedenkers van Yummy de slachtpartijen en het bloedvergieten uitvergroot in beeld brengen, is duidelijk, maar echt geïnspireerd voelt de film nergens aan en de hand van een inventief scenarist lijkt te ontbreken. 

Lollige maar nergens inventieve slasherkomedie

Of de makers dus bewust een B-film voor ogen hadden, of eerder een parodie op een B-film, is een vraagteken. Ondanks de degelijke effecten, het behoorlijke camerawerk en de knappe belichting, komt Yummy bij momenten te goedkoop over. Een penis die in brand staat, zal op de set voor de nodige hilariteit gezorgd hebben, maar doet bij de kijker de vraag rijzen hoeveel hij hier voor betaald heeft. Bovendien heb je het na een half uur wel gehad met het paniekerig sfeertje dat nooit echt voor spanning zorgt. 

Yummy is speels gebrachte lolbroekerij, en dat is al meer dan je van FC De Kampioenen kan zeggen, maar echt geslaagd amusement kunnen we dit helaas ook niet echt noemen. Laat zich dus best bekijken als uitsmijter op een genrefestival of op de achtergrond van een wietfeestje. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alison lijkt als enige de aanval overleefd te hebben maar Michael duikt op uit een riool. Alison denkt echter dat hij een zombie is en rijdt hem aan flarden.