Stowaway

Genre: Drama | Duur: 1u56 | 2021 | Release: 22 April 2021 | Land: VS | Regie: Joe Penna | Cast: Toni Collette, Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson

Verwacht vooral niets van dit ruimteniemendalletje en je zal slechts een klein beetje teleurgesteld worden. Maar zelden werd een science-fictionprent op poten gezet waarin zo weinig gebeurt. 

 

Eigenlijk hoor je dit drama niet zozeer een science-fictionprent te noemen. De plot is immers opgebouwd rond een psychologisch kluwen dat ontstaat wanneer drie wetenschappers ontdekken dat er zich een ongewenste passagier aan boord van hun ruimtetuig bevindt, waar het zuurstofgehalte niet op voorzien is. Het slagen van de  tweejarige missie naar Mars lijkt in het gedrang te komen en zou wel eens kunnen afhangen van een menselijk offer.

Teleurstellend mak ruimtedrama

Stowaway is een karakterloos fabricaat zonder noemenswaardige kwaliteiten en een helaas al snel oninteressante plot. De personages lijken aanvankelijk veelbelovend en iemand als Toni Collette stelt nooit teleur, maar finaal komt geen van hen echt tot leven. De traag verder bollende plot weet nog een zekere benauwdheid op te roepen, maar tot een beklemmende emotionele spanning leidt dat niet en wanneer het relaas halverwege ineens aan zijn einde komt, rest enkel teleurstelling.

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoe offert zich op door tijdens een zonnestorm een extra zuurstoftank te vullen, waarmee de drie anderen gered kunnen worden, maar zij door straling zal sterven.