Breaking News in Yuba County

Genre: Komedie | Duur: 1u36 | 2021 | Release: 25 Mei 2022 | Land: VS | Regie: Tate Taylor | Cast: Allison Janney, Mila Kunis, Matthew Modine, Jimmi Simpson, Juliette Lewis, Awkwafina, Ellen Barkin, Wanda Sykes, Regina Hall, Clifton Collins jr.

Tate Tayor brak door met de plezierige publiekslieveling The Help, maar nadien heeft hij enkel ondermaats werk geleverd (The Girl on the Train, Ma, Ava). Sympathiek is wel dat hij elke keer een rol voorziet voor de immer genietbare Allison Janney, en dit keer is dat zelfs de hoofdrol. 

Oscarwinnares Janney speelt de seutige Sue Buttons, wiens wereld op zijn kop komt te staan wanneer ze haar man in een hotel betrapt met zijn minnares. In de niet al te vernuftige plot die volgt, transformeert de grijze muis tot een sluwe manipulator van de sensatiegeile media om zo eindelijk eens wat aandacht te krijgen.

Breaking News in Yuba County oogt als een clevere misdaadkomedie maar echt opzienbarend worden de gebeurtenissen zelden - al zagen we een rijke mamzel maar al te graag voor haar leven vrezen in de achterkamer van een bowlinghal. De cast - met als gewoonlijk bij Taylor vooral vrouwen in de voornaamste rollen - is een samenraapsel van al dan niet getalenteerd volk, dat de boel hier en daar opjut maar nergens voor echt spektakel zorgt. 

Weinig opzienbarende misdaadkomedie van een middelmatig filmmaker

Deze prent is nergens zo lamentabel als de vorige film van Tayor, maar opnieuw zien we een middelmatig filmmaker zonder veel inspiratie of overtuiging maar wat aanmodderen. Op zijn best kent Breaking News wat amusante momenten maar toch is dit een snel vergeten product. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien