Disenchanted

Genre: Familiefilm | Duur: 1u59 | 2022 | Release: 18 November 2022 | Land: VS | Regie: Adam Shankman | Cast: Amy Adams, Patrick Dempsey, Idina Menzel, Maya Rudolph, James Marsden, Jayma Mays

Ondanks de populariteit van Enchanted en de logische vraag van het publiek naar een sequel, heeft het toch 15 jaar geduurd eer we te zien kregen hoe het Giselle is vergaan, de animatieprinses die in de echte wereld terecht kwam. Net als het origineel is dit een wat vermoeiende familiefilm die zijn ideeën maar halfslachtig uitwerkt.

Dit vervolg speelt zich een vijftal jaar later af en toont ons familiale sleur. Giselle en haar gezin verhuizen naar het idyllische Monroeville om er meer levensvreugde te beleven. Maar een tiener in huis zorgt niet bepaald voor veel rust. Giselle wendt zich in wanhoop tot magie. 

Het zullen weinig kritische kijkers zijn die door deze nadrukkelijke Disneywereld geboeid worden. De familiale verhoudingen zijn slaapverwekkend en een grotere clichétiener dan Morgan kan je niet verzinnen - binnen de Disneygrenzen dan natuurlijk. Nu en dan wordt er gezongen en gereferreerd naar sprookjes, maar er zit weinig bezieling achter dit product. Regisseur Adam Shankman kennen we ook enkel van inferieure Hollywoodtroep.

Weinig bezield familievertier

Amy Adams nadert de 50 en moet zich wat beginnen forceren om nog als een fris poppemieke over te komen. Waarom blijft zo'n geweldige actrice nu en dan toch haar heil zoeken in dit soort plat-commerciële films? 

Nestel je gerust met je kroost voor de buis en laat dit kleurrijke ding vol CGI zijn ding doen, maar je smartphone zal je intussen meer vertier bieden. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien