8 MM

Genre: Thriller | Duur: 2u03 | Release: 10 Maart 1999 | Land: VS | Regie: Joel Schumacher | Cast: James Gandolfini, Joaquin Phoenix, Nicolas Cage

Nicolas Cage heeft duidelijk de smaak van het succes te pakken. Spijtig want hij verliest langzaam maar zeker de "cool" die hij vroeger had. In deze film gaat het om Tom Welles. De man is een privé-detective die eindelijk de zaak krijgt aangeboden waarop hij al jaren wacht. Wat hij niet weet is dat zijn hele leven een wending zal nemen die hij niet voor ogen had. In opdracht van een superrijke weduwe gaat Welles op zoek naar het slachtoffer van een snuff movie - het soort film waar het eerder al om ging in het uitstekende Mute Witness. Het bestaan van dit soort films geeft trouwens nog steeds stof tot discussie.Terug naar de film: na eindeloos zoeken tussen miljoenen foto?s van vermiste kinderen lijkt Welles een spoor gevonden te hebben. Na een bezoekje aan de moeder van het slachtoffer, gaat hij op jacht naar de makers van de film. Dit mondt uit in de duistere wereld van SM en porno. Hoewel de film veel potentieel heeft, laat hij je nooit op het puntje van je stoel zitten. De scenarist, Andrew Kevin Walker, schreef eerder ook 'Seven'. Verwacht van deze film echter niet hetzelfde niveau.Nicolas Cage is volgens mij nog steeds een geweldige acteur, maar hij heeft in deze film niet meer de flair die hij had in Face/Off of The Rock. De moeite waard voor de liefhebbers van actie en Nicolas Cage. De rest doet er goed aan te wachten tot de film op video verschijnt. Ook Joel Schumacher is aan een herbronning toe. Het is geleden van Falling Down dat hij nog een degelijke film maakte.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De snuffmovie is echt. Het meisje, Mary Ann Matthews, is uiteraard dood. Tom Welles neemt het recht in eigen handen en maakt iedereen af die aan de film meewerkte. Ook de jongen die Tom helpt sterft. Er blijkt ook dubbel spel want de advocaat van de opdrachtgever van de film heeft het overgrote deel van de gevraagde som in eigen zak gestoken. Ook hij sterft. In de slotscène krijgt Tom Welles nog een postkaart van de moeder van het slachtoffer waarin ze hem dankt. Hij vertelde haar namelijk de waarheid over het lot van haar dochter.