Anger Management

Genre: Humor | Duur: 1u41 | Release: 11 April 2003 | Land: VS | Regie: Peter Segal | Cast: Allen Covert, Marisa Tomei, Krista Allen, Jack Nicholson, Adam Sandler

Er zijn er massa's op de wereld, mensen die je zowat van alles kunt aandoen, maar die toch nog beleefd en vriendelijk blijven. Zo iemand is Dave Buznik (Adam Sandler). Tot op een goede dag een onbenullig incidentje op een vliegtuig onze immer goedgemanierde vriend in de rechtbank doet belanden. En, waarvan wordt hij dan beschuldigt, van agressief gedrag. Vergelijk gerust met een konijn dat ervan beschuldigd wordt een vraatzuchtig en bloeddorstig roofdier te zijn. De rechtbank, in haar eeuwige wijsheid besluit om hem maar niet op te sluiten, maar om hem een anger management therapeut toe te wijzen.Het ongelofelijke toeval wil natuurlijk dat dat de man is die ook naast hem op het vliegtuig zat, de immer briljante en alom bekende Dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson). Rydell neemt Dave onder zijn hoede, maar helaas gaan de zaken er niet op vooruit (wat een verassing) Zet de twee naast elkaar en iedereen haalt Rydell er uit als diegene die therapie nodig heeft. Maar goed, onder de deskundige begeleiding van Rydell beland Dave al heel snel terug in de rechtbank omdat hij een blinde heeft neergeknuppeld. Rydel wil een mooi gebaar doen en red Dave van de gevangenis door, u raad het al, nog meer en radicalere therapie voor te stellen. De rechter stelt dit edelmoedig gebaar op prijs en stemt toe. Er is echter een klein nadeel aan dit voorstel, de radicale therapie vereist 24u op 24u begeleiding.En dus trekt Rydell bij Dave in. Vanaf dat moment is Dave zijn leven pas goed verziekt. Rydell kruipt naakt bij hem in bed, gooit de door Dave gemaakte eieren naar zijn hoofd omdat ze niet goed gebakken zijn, en wanneer hij dan op de koop toe nog Dave's vriendin (Marissa Tomei) zit te verleiden begint Dave langzaam naar het kookpunt te gaan. Dave had oorspronkelijk een plan om zijn vriendin ten huwelijk te vragen tijdens een baseball match terwijl een paar duizend mensen toehoren. Wanneer hij er achter komt dat Dr. Rydell zijn vriendin meeneemt naar een match slaan de stoppen finaal door.Jack nicholson acteert met zijn gebruikelijke charme, maar kan hierdoor echter de film niet redden van zijn al te voorspelbare plot wendingen. Ook de extra ingehuurde beroemdheden moeten het geheel op smaak brengen, maar slagen daar helaas niet in. Woody Harellson als een drag queen is nog wel te pruimen, maar als ze er ook nog voormalig burgemeester Rudolph Giuliani bijslepen is het verhaal al niet meer te redden. Ik kan nog een relaas geven over het "spannende" einde, maar daar kan iedereen al een zeer berekende gok op doen. Trouwens wanneer Dave uiteindelijk echt explodeert denkt men eerder aan een schaap met een hartaanval, dan aan iemand die echt zijn ultieme woedeuitbarsting heeft.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dave verklaart uiteindelijk zijn liefde voor zijn vriendin Linda in het basball stadion. Achteraf blijkt ook dat alles van in het begin eigenlijk een plan was van Linda. Zij heeft Dr. Rydel gecontacteerd omdat ze vond dat Dave te veel met zich liet sollen. Alles werd dus in scene gezet om hem wat assertiever te maken.