Beverly Hills Cop: Axel F.

Genre: Actie | Duur: 1u58 | 2024 | Release: 5 Juli 2024 | Land: VS | Regie: Mark Molloy | Cast: Eddie Murphy, Joseph Gordon-Levitt, Taylour Paige, Kevin Bacon, John Ashton, Paul Reiser, Judge Reinhold

Dat zowat alle succesfilms van de jaren '80 zo nodig een remake, sequel of eerbetoon moeten krijgen, hoeft op zich geen bezwaar te zijn. Maar niet al die producties weten te doen wat Top Gun: Maverick deed. Deze vierde films in de ooit zeer populaire Beverly Hills Cop-franchise verschijnt 30 jaar na deel 3 maar blijkt de overstap naar de 21e eeuw niet zonder kleerscheuren te maken. 

Beverly Hills Cop: Axel F. zoekt het flink in de nostalgie door de vertrouwde personages - intussen stilaan bejaard - op te voeren en de actie te onderstrepen met het gekende deuntje dat flink aan de jaren '80 appelleert. Dat het personage van Axel Foley na dertig jaar echter nog steeds dezelfde is én ineens een dochter blijkt te hebben, maakt het basisgegeven echter al zeer onwaarschijnlijk. 

Banaal eerbetoon aan de originele prent

Wanneer deze makke actieprent dan ook nog eens aan de slag moet met een routineus en amper fatsoenlijk uitgewerkt scenario, krijg je een vooral een niet onaangename hulde aan de films van toen, maar lang geen bekijkenswaardige actieprent. Dit is dan finaal ook gewoon Netflixrommel.

Abdil en Bilal, ooit in aanmerking gekomen om de regie van deze prent op zich te nemen, hadden hier wellicht visueel een stuk meer mee gedaan, maar zouden het sowieso ook moeten stellen hebben met dit slappe verhaal dat voor geen enkele opwindende scène kan zorgen. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien