A Chronicle of Corpses

Genre: Horror | Duur: 1u23 | 2000 | Release: 0 - | Land: VS | Regie: Andrew Repasky McElhinney | Cast: Ryan Foley, Margot White, Oliver Wyman, Marj Dusay

A Chronicle of Corpses is een zwaar overladen pseudo-horrorfilm die niet één seconde beeldmateriaal bevat dat 'film' mag genoemd worden.

Een familie zit, ergens halfweg de 19e eeuw, in hun luxueuze woning te sidderen en beven, want elke nacht wordt er iemand van hen vermoord aangetroffen in het bos. Een kerkhof in de buurt doet vermoeden dat de doden er voor iets tussen zitten. Maar wanneer je denkt dat alle tergend langzame scènes in het begin van de film enkel dienen om de spanning op te bouwen, vergis je je. De hele film door blijft er gevaar 'dreigen', en close-ups van personages vullen minutenlang het scherm met strontvervelende monologen. De acteurs spelen opvallend ingetogen, maar desondanks rotlslecht. Wanneer dan toch één lijk binnenvalt, een kaal meisje, ben je allang niet meer geïnteresseerd in dit afschuwelijke onding.

Uiteraard is deze film zuivere trash, waarvan het wellicht nooit de bedoeling was een goeie film te maken. Op de hele wereldbevolking zullen dan ook wel enkele freaks te vinden zijn die dit prachtig vinden. Maar voor ons (en geloof ons, ook voor u!) is A Chronicle of Corpses tijdverlies.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien