The Discovery of Heaven

Genre: Drama | Duur: 2u00 | Release: 6 November 2001 | Land: Nederland | Regie: Jeroen Krabbé | Cast: Stephen Fry, Greg Wise, Flora Montgomery

Groots opgezet Nederlandse verfilming van de literaire klassieker(hoe kan het ook anders) de 'Ontdekking van de Hemel' van Harry Mulisch.

Hoewel je je zo nu en dan doorheen een zuur appeltje dient te bijten is het resultaat naar Nederlandse normen alles behalve slecht. Die appeltjes zijn dan bv. het toch wel vrij onrealistisch verhaal dat soms wat te traag vooruitgaat, de tekstboek-regie of het wat stereotiep in beeld brengen van de personages. Maar het zijn vooral de acteerprestaties van Jeroen Krabbé zelf die vreselijk irriterend zijn. Laten we nu eindelijk die Hollanders eens duidelijk maken dat ze écht wel niet fatsoenlijk Engels kunnen spreken aub. Dit uit zich ook in sommige zeer slecht geacteerde en irritante bijrolletjes (zeker vriendjes van de producer). Zo is een journalist die ergens in het midden van de film opduikt zo weinig geloofwaardig dat je bijna de zaal zou verlaten uit eerlijke en plaatsvervangende schaamte.Gelukkig zijn de hoofdrollen meer dan degelijk vertolkt door Stephen Fry en Greg Wise. Hoewel zeker dus geen absolute topper en het feit dat deze film nog maar eens het cliché bevestigt dat wij enkel boekverfilmingen kunnen maken is deze 600-miljoen bfr. kostende megaproductie toch wel de moeite waard.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien