Heart of Fire

Genre: Drama | Duur: 1u32 | Release: 1 Januari 2008 | Land: Duitsland, Oostenrijk | Regie: Luigi Falorni | Cast: Letekidan Micael, Solomie Micael, Seble Tilahun, Daniel Seyo

Awet groeit op in een klooster waar ze de bescherming geniet van een non. Op een bepaalde dag komt haar grote zus haar halen: ze gaat naar haar vader. Wat eerst een blij weerzien lijkt, verandert al snel in een kleine nachtmerrie. De vader van Awet is een vrijheidsstrijder die alles wil doen voor zijn vaderland Eritrea, ook zijn kinderen afstaan aan een verzetsleger. Awet moet samen met haar zus meevechten voor de onafhankelijkheid van het land.Wat een boeiend relaas had kunnen zijn over de onafhankelijkheidsstrijd van een Afrikaans land, is in de handen van Falorni een droog verslag van de strijd van Awet tegen het gezag van haar vader en van de rebellen. De aanklacht die je zou verwachten van een film over kindsoldaten blijft wat uit en in de plaats krijg je een psychologische schets van een klein meisje dat niet goed weet hoe ze zich moet gedragen.De filosofie van de verzetstrijders wordt door de ogen van de kleine Awet verteld en daar wringt het schoentje ook wat. De film twijfelt te lang tussen een wreed sprookje en een sociaal pamflet. Falorni, co-regisseur van The Story Of The Weeping Camel, tracht te compenseren met landschapsfotografie, maar moet zijn meerdere erkennen in menig ander portret over Afrikaanse rebellenlegers. Puur technisch zit alles wel snor, maar het gevoel komt zelden over. Een gemiste kans.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Awet ontsnapt van de rebellen, net voor een hinderlaag van een rivaliserende rebellengroepering. Ze vlucht samen met haar zus en een vriend naar het naburige Soedan.