Hollow Man

Genre: Actie/Horror | Duur: 1u52 | Release: 20 September 2000 | Land: | Regie: Paul Verhoeven | Cast: Elisabeth Shue, Kevin Bacon, Josh Brolin, Kim Dickens

Stel u eens voor: u bent compleet onzichtbaar, wat zou u zoal uitsteken met uw nieuwe gave ? Een bank overvallen ? In de tetten van de buurvrouw knijpen ? De postbode een hartaanval laten verschieten ? Ik alleszins wel..Paul Verhoeven vroeg het zich waarschijnlijk ook wel eens af en dacht.. ik heb hier toch nog enkele honderd miljoen liggen en wie komt daar binnen in mijn loft ? Tis toch wel niet Kevin Bacon zekers.. Het was met andere woorden een eitje voor hem te beslissen waar zijn volgende productie zou over gaan.. Hollow Man is geboren.Even het verhaal.. Het leger dat, zoals algemeen geweten, voortdurend zowat ieder denkbaar experiment - as we speak - aan het uitvoeren is wilt een onzichtbare soldaat maken. Sebastian Caine (meneer Spek) en zijn researchteam zorgen hiervoor en wat blijkt.. iemand onzichtbaar maken is eens te meer een eitje, het terug zichtbaar maken is het probleem.

Maar gelukkig slaagt Caine, geweldig als hij is, om het serum te vinden, en na wat testen met beestjes besluit hij dat het tijd is om het geheel even op zichzelf te testen.Big Mistake uiteraard, hij wordt weliswaar onzichtbaar, maar blijft helaas zo, en niet enkel dit, langzaam maar zeker wordt hij steeds meer paranoïde en agressiever. Waar zal dit eindigen ?? TadaDAAAAAEnfin, laat ik de lezer niet misleiden wanneer ik zeg dat hij langzaam maar zeker verandert zou dit mogelijkerwijs wel eens kunnen suggeren dat er ons een subtiel psychologisch proces wordt voorgespiegeld. Niet dus. Meneer Sebastian wordt zonder duidelijke reden gewoonweg erruggh gemeen..Maar goed, het is een actie/horror/thriller/whatever, dus voor een subtiel, fijngevoelig spel kijk ik wel naar Ben Crabbé, actie, spanning en lekker geweld, dat willen we.Wel helaas dan, ondanks de wel interessante SFX die je te zien krijgt wanneer iemand langzaam (orgaan per orgaan) zicht- of onzichtbaar wordt, zit er eigenlijk niets interessants in deze film. Dat Paul Verhoeven blijkbaar zijn ooit aanwezige regietalent al lang heeft verspeeld (zie bv. Starship Troopers) weet u ongetwijfeld al, awel de goede man is blijkbaar al aan het dementeren, hij heeft alleszins een nieuw dieptepunt in zichzelf ontdekt :De stereotypiciteit van de personages, de ongeloofwaardigheid van het scenario, de slechterik die maar niet dood wil, wat er ook met hem gebeurd en de belachelijke reactie van de goederiken die hem met rust laten na een eerste tik,...enfin, u kent het genre wel zekers.Samenvattend: erg enthousiast ben ik van deze film niet geworden.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caine wordt dus steeds gekker en besluit zijn volledige researchteam uit te moorden. Deels slaagt hij daar ook in.. enkel Linda en Matthew blijven leven, Sebastian Cane zal UITEINDELIJK dan toch het loodje laten.