La Noche de los Girasoles

Genre: drama | Duur: 2u03 | Release: 8 Oktober 2008 | Land: Spanje | Regie: Jorge Sánchez-Cabezudo | Cast: Carmelo Gómez, Judith Diakhate, Vicente Romero, Cesáreo Estébanez

La Noche de los Girasoles start met een veld zonnebloemen en een vrouw die er dood wordt aangetroffen. Een man bekijkt bezorgd het nieuws op televisie; een andere man zit gepreoccupeerd op zijn motelkamer. Niets van dit alles heeft op het eerste zicht iets met elkaar te maken, maar de personages zijn meer met elkaar verbonden dan ze op dat moment kunnen vermoeden.Wanneer de ene man, Esteban, een speleoloog, naar een klein Spaans dorpje geroepen wordt om een grot te onderzoeken, worden hij en zijn vrouw Gabi er hartelijk ontvangen door de lokale bevolking. Maar tijdens Estebans afdaling in de grotten, wordt Gabi aangevallen en bijna verkracht door een vreemde man. Terug uit de grot, vindt Esteban zijn vrouw gehavend en in schok. Wanneer hij haar van de plek wegbrengt, denkt Gabi haar beul te zien in de lokale oude man Cecilio. De situatie loopt uit de hand wanneer Esteban zelf besluit wraak te nemen.Regisseur Jorge Sánchez-Cabezudo vertelt op zich geen nieuw verhaal. Hoe toeval een verscheurende impact kan hebben op een mensenleven zagen we al eerder, en beter, in films als Magnolia of Alejandro González Iñárritu?s trilogie van toeval, Amores Perros, 21 Grams en Babel. Ook het uitgangspunt van een dode vrouw als katalysator van een drama was eerder al aanwezig in Lantana, Jindabyne of The Dead Girl.

En helaas doet La Noche de los Girasoles het verre van beter dan de films waarop het zich overduidelijk baseerde. Daarvoor duurt de film te lang ? een eufemisme voor saai ? en zijn de personages, ondanks verwoede pogingen om hen te nuanceren, weinig interessant of ontroerend.

Daarbij komt nog dat de gebruikelijke compensatie van traagheid, esthetiek, ontbreekt. De filmmakers kunnen niet verbergen dat ze een laag budget ter beschikking hadden en blijven over met ongepaste korreligheid en kleuren die wel wat postproductie konden gebruiken. En dat alles maakt van La Noche de los Girasoles een nogal kleurloze film.

Bert Lesaffer Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vader van de politieagent ontdekt wat zijn zoon gedaan heeft, maar laat iedereen vrijuit gaan.