Lo Mejor de Mi

Genre: Drama | Duur: 1u25 | Release: 1 Januari 2008 | Land: Spanje | Regie: Roses Aguilar | Cast: Marian Alvarez, Juan Sanz

In dit al te sobere Spaanse drama staat een koppel centraal wiens relatie nog pril is. Nog terwijl Raquel en Tomas wennen aan de nieuwe situatie - ze hebben net besloten te gaan samenwonen - slaat het noodlot toe. Tomas blijkt een bijzonder ernstige leveraandoening te hebben en zal een transplantie moeten krijgen.Debuterend cineast Roses Aguilar gebruikt deze medische noodtoestand om een relatie te analyseren. Raquel en Tomas komen voor een beslissing te staan die hun afhankelijkheid van elkaar in de verf zet en opofferingen vraagt. Voor een koppel dat al wat watertjes doorzwommen heeft, moet zoiets al moeilijk zijn. Dat Raquel en Tomas elkaar eigenlijk nog niet zo geweldig goed kennen, is dus een extra hindernis. Het is bovendien maar de vraag of de relatie de crisis zal doorstaan.De plot is logischerwijze voornamelijk opgebouwd uit dialogen en scènes waarin twijfel en schuldgevoel de bovenhand hebben. Dat levert een weing opwindende, zij het ernstige film op, die een aardige maar niet al te boeiende aanzet geeft om de kijker aan zelfreflectie te laten doen. De twee hoofdacteurs overtuigen weliswaar, maar de ietwat eenzijdige benadering van hun personages verhindert dat we echt gaan meeleven.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raquel staat een deel van haar lever af, maar breekt uiteindelijk met Tomas. Toch lijkt een verzoening mogelijk.