Murder Mystery 2

Genre: Komedie | Duur: 1u29 | 2023 | Release: 31 Maart 2023 | Land: VS | Regie: Jeremy Garelick | Cast: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Mélanie Laurent, Mark Strong, Jodie Turner-Smith, Dany Boon, Jillian Bell, Adeel Akhtar

Zowel Jennifer Aniston als Adam Sandler garanderen maar heel zelden kwaliteitsfilms. Samen zorgen ze ook niet voor een opmerkelijke chemie. Na het succes van het flauwe Murder Mystery werd echter al snel geredeneerd dat er meer in zat en werd een even simplistische sequel op poten gezet. 

We vergezellen het amateur-speurderskoppel Nick en Audrey - of nee, het zijn officieel professionals - op een trip naar een indrukwekkend huwelijksfeest van de maharadja die ze in de eerste film leerden kennen. Nadat elk Indisch cliché de revue gepasseerd is en elke grap zich even grondig schuilhoudt als de rimpels van Aniston, valt er een dode en wordt er iemand ontvoerd. Het ondernemende duo bemoeit zich onmiddellijk en ongevraagd met de zaak, die hen al snel naar Parijs leidt. 

Voor je het weet wordt een traditioneel Frans cafeetje vernield en bengelt Audrey aan de Eiffeltoren, waarbij het ongeloofwaardige allegaartje aan verdachten snel uitdunt tot in de finale confrontatie nog een bom aftelt. Het is een bijzonder makke en rommelige opeenvolging van allerlei kluchtige toestanden die op geen enkel moment grappig zijn en enkel en alleen tijdverdrijf vormen voor wie van de straat moet gehouden worden. Psychopaten in isolatie bijvoorbeeld. 

Een gemakzuchtige Netflixproductie voor een lui publiek dat alles slikt.

Dit is alweer het soort gemakzuchtige Netflixproductie die vooral getuigt van de drang tot scoren bij een héél lui publiek dat gewoon slikt wat voorgehouden wordt. Genietbaarheid zero.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien