Now You See Mee 2

Genre: Actie | Duur: 2u09 | 2016 | Release: 27 Juli 2016 | Land: VS | Regie: John M. Chu | Cast: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Lizzy Kaplan, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Morgan Freeman, Michael Caine, Sanaa Lathan

Het succesvolle Now You See Me was niet van zulk verbluffend niveau dat we met veel zin de opvolger gingen bekijken. In deze onnodige sequel tracht men het flashy spel van gerechtvaardigde misleiding verder te zetten, maar helaas zonder deftig scenario of andere talenten.

 

Al heel snel valt er kop noch staart te krijgen aan het vergezochte en nodeloos ingewikkelde verhaal waarin de befaamde magiërs The Four Horsemen (die eigenlijk met vijf zijn) ingeschakeld worden om een uiterst belangrijke chip te pakken te krijgen. Tegenstanders van voorheen zijn opnieuw van de partij, maar op geen enkel moment is duidelijk wie aan wiens kant staat. Hoeft geen probleem te zijn – cinema is de ultieme misleiding – maar wel als we overdonderd worden met vermoeiende blabla en opgefokt gestuntel, waardoor het ons al heel snel allemaal niets kan schelen. Geen moer.

Er is immers vrijwel geen sprake van enige dramatische uitwerking. De personages zijn flinterdun en hollen met veel poeha van hot naar her zonder dat we precies weten waarom. Uit de mysterieuze illusionistenwereld wordt geen enkele spanning gepuurd waardoor je onbewogen de rommelige actiescènes beleeft zonder ook maar een keer meegesleurd te worden in de erbarmelijk geconstrueerde plot.

Een opgefokte snertfilm met een erbarmelijke plot

De immer ergerlijke laconieke Jesse Eisenberg en de charismaloze Dave Franco met zijn glimlach van de Aldi, krijgen dan nog het gezelschap van een geforceerde kakelende Lizzy Caplan die niet één zin overtuigend uit haar bek krijgt. En dan is er nog Woody Harrelson - doorgaans minstens ok te noemen: hij speelt twee rollen in deze prent en weet dit tweede personage zo onuitstaanbaar te maken dat je je moordgedachten moet verdringen. Dit moet de slechtste cast van het jaar zijn, en dat is jammer als je Michael Caine, Mark Ruffalo en Morgan Freeman aan boord hebt.

De volkomen onkundige regisseur John M. Chu tracht met gechargeerd dynamisch camerawerk en een gejaagde montage kost wat kost het grijnslachopwekkend heist-sfeertje te creëren uit Ocean’s Eleven, maar zijn beeldenstroom is een puinhoop. Deze opgefokte snertfilm is er vooral eentje die u niét wil zien. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alweer komt alles goed: de slechteriken worden gearresteerd en het gezelschap mag binnentreden in de geheime verblijfplaats van The Eye. Daar ontdekt Dylan dat zijn vader en Thaddeus goede vrienden waren en Thaddeus het dus altijd al goed voor heeft gehad met de Horsemen.