Richard Says Goodbye

Genre: Tragikomedie | Duur: 1u30 | 2018 | Release: 1 Januari 2019 | Land: VS | Regie: | Cast: Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Danny Huston, Zoey Deutch, Odessa Young, Ron Livingston, Siobhan Fallon

Deze luchtig opgevatte film voert Johnny Depp op in een opmerkelijke prozaïsche rol. We zien de steracteur zelden een levensecht personage vertolken, waarbij hij opzichtige outfits achterweg kan laten. In Richard Says Goodbye betreft het een literatuurprofessor die te horen krijgt dat zijn levenseinde zeer nabij is. 

Erg interessant of essentieel drama levert dat eigenlijk niet op. Protagonist Richard besluit na een teneerdrukkende diagnose om zo'n beetje zijn zin te doen en dat blijkt bevrijdend te werken. Maar tot een echt meeslepend verhaal leidt  dat eigenlijk niet en zijn acties zijn voorspelbaar. 

De plot wordt mager uitgewerkt, maar Depp kan alles aan.

Depp draagt de rol echter heel waardig. Perfect balancerend tussen scherts en tragiek, maakt hij Richard best sympathiek. Jammer dat het personage niet nog meer vlees aan de botten krijgt. De voornaamste conclusie na het kijken is dan ook dat Hollywood deze man onderschat en iemand met zijn charisma en talent de ene na de andere stevige dramatische rol verdient.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Richard neemt op zijn manier van afscheid van zijn geliefden en rijdt dan zijn laatste rit.