See How They Run

Genre: Komedie | Duur: 1u38 | 2022 | Release: 14 September 2022 | Land: VS, Groot-Brittannië | Regie: Tom George | Cast: Sam Rockwell, Saoirse Ronan, Harris Dickinson, Adrien Brody, David Oyelowo, Shirley Henderson, Reece Shearsmith, Pearl Chanda, Charlie Cooper, Sian Clifford

Ondanks zijn intussen gedateerde plot, blijkt The Mousetrap van Agatha Christie nog steeds te lopen. Het theaterstuk ging in première in 1952 en lokt nog altijd volle zalen, maar er werd nog nooit een film van gemaakt. Christie liet immers testamentair vastleggen dat dat pas kan als de voorstellingen van het moordmysterie eindigen. De koddige whodunit See How They Run zoekt het dan maar zo dicht mogelijk en speelt zich af in de coulissen van The Mousetrap.

De uitgebluste Inspecteur Stoppard en de ijverige agente Stalker buigen zich over de moord op een Amerikaanse filmproducent die The Mousetrap wil verfilmen. Zijn lichaam wordt aangetroffen op de bühne. Hij blijkt geen populair figuur te zijn, waardoor het rijtje verdachten niet meteen te beperken valt. Uiteindelijk zal Agatha Christie zich er tegen wil en dank moeten mee bemoeien. 

De eerste langspeler van regisseur Tom George toont een vaardig filmmaker die een speelse aanpak hanteert voor dit nooit ernstig te nemen spektakel. De productie oogt piekfijn maar de plot mist jammer genoeg enkele sprankels. Hoewel de cast goed op dreef is en de toon aangenaam komisch is, zijn de grappen te dun gezaaid en sijpelt de aandacht van de kijker nu en dan weg. Daniel Pemberton zorgt voor een knappe frivole score.

Koddige whodunit vol kleurrijke figuren

De kleurrijke personages weten de boel wel voldoende levendig te houden. See How They Run verliest nergens onze sympathie maar blijkt toch weinig memorabel, al geeft de afloop een frisse draai aan het cliché 'the butler did it!'

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien