She hate me

Genre: Komedie / Drama | Duur: 2u18 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Spike Lee | Cast: Kerry Washington, Ellen Barkin, Monica Bellucci, Anthony Mackie

Alles is te koop, dus ook sperma. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Spike Lee waarin John Henry Armstrong een riante som geld krijgt aangeboden van zijn ex Fatima en haar lesbische vriendin om hen alle twee tegelijk zwanger te maken. Geen gek idee, zo denken de talrijke lesbovriendinnen van het koppel en binnen de kortste keren drijft Fatima een lucratief handeltje in John?s sperma, dat overigens van prima kwaliteit blijkt te zijn. Voor John primeert het ?easy money? op de morele bezwaren gezien zijn bankrekening op dat moment geblokkeerd wordt omdat zijn corrupte ex-werkgever hem een proces aandoet op basis van valse aantijgingen. De ene dag was hij als biotechnoloog nog vice-president van een groot farmaceutisch bedrijf dat goed op weg was als eerste een vaccin tegen aids te ontwikkelen, de volgende dag is hij gebrandmerkt als klokkenluider en worden viagra en redbull zijn belangrijkste hulpmiddelen.Aan de verhaallijn van enerzijds de rechtzaak en anderzijds being a male bitch wordt ook nog een historie met een Italiaanse maffiabaas (John Turturro) gekoppeld wiens lesbische dochter ook door John bevrucht werd. Dit resulteert in een iets te ingewikkeld verhaal dat bovendien ook nog eens onbestemd heen en weer schippert tussen drama en komedie. Al bij al zijn het eerder de komische momenten die de film de moeite waard maken, zoals de Don Corleone- interpretatie van Turturro en zijn kritiek op fake-gangstarappers als P. Diddy en die ?Snoopy Dog? waar zijn neefjes zo gek van zijn. Ook de scènes waarin John het bed deelt met de veertien verschillende lesbiennes zorgen voor memorabel entertainment. Van de militant Spike Lee (Do the Right Thing, Ge ton The Bus, Malcolm X) is hier echter weinig te merken.Er worden wel enkele kritische sneren gegeven, maar eerder sporadisch en met een neiging tot zelfparodie. Als onderhoudend tussendoortje is She Hate Me wel te slikken, maar of het de critici van Spike?s laatste films weer over de streep zal trekken valt sterk te betwijfelen. Uitkijken naar zijn volgend project dus.

Ils Huygens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien