Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon

Genre: Avontuur | Duur: 2u00 | Release: 1 Januari 2013 | Land: China | Regie: Tsui Hark | Cast: Mark Chao, Angelababy, Shaofeng Feng, Kun Chen, Dong Hu

In 2011 werden we op het BIFFF aangenaam verrast door Tsui Harks Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame, waarin hij ons liet kennismaken met de Oosterse Sherlock Holmes. De film kreeg helaas nooit een bioscooprelease en verscheen als snel op DVD. Detective Dee’s tweede avontuur, waarin we een jonge Dee volgen die zijn allereerste politiezaak krijgt, lijkt eenzelfde lot beschoren te zijn. Buiten een korte passage op het BIFFF 2014 zal Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon bij ons waarschijnlijk niet op het grote scherm te zien zijn.

 

Harks spektakelfilms verdienen het nochtans om op het witte doek gezien te worden. De Vietnamees brengt het oude China tot leven met indrukwekkende decors, prachtige kostuums en grootste veldslagen. Hij vergroot de spektakelwaarde door toevoeging van 3D. In tegenstelling tot wat verwacht wordt, hanteert hij hierbij zelfs enkele innovatieve ideeën zoals het weergeven van de gedachten van de personages. Of dit altijd even goed gelukt is, is een andere vraag.

Zoals wel vaker bij dit soort Chinese producties, gaat de film duidelijk voor stijl boven inhoud. Dit was ook wel het geval bij de vorige film, maar hier lijkt de prent wat te bezwijken onder zijn eigen gewicht. De film voert tal van personages op die al snel aan de kant worden geschoven en sommige scènes kampen met een geloofwaardigheidsprobleem.

Hark brengt het oude China tot leven met indrukwekkende decors, prachtige kostuums en grootste veldslagen

Omdat de film focust op de beginjaren van Dee, werd Andy Lau vervangen door de jongere Mark Chou. Die brengt het er zeker niet slecht vanaf en weet het personage goed te spelen in de geest van de vorige film. De rest van de cast weet stand te houden tussen al het CGI-geweld dat Hark op het scherm tovert. Maar helaas kan niet voorkomen worden dat de film amper boven de gemiddelde Chinese avonturenfilm uitstijgt.

Jeroen Van Rossem Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De zeedraak is een monster opgevoedt door een gorep eilanders die de oorlog tussen de twee Chinese rijken beu zijn en de macht willen stelen. Dee kan hen ontmaskeren en het monster doden.