Analyze This

Genre: Komedie | Duur: 1u43 | Release: 25 Augustus 1999 | Land: | Regie: Harold Ramis | Cast: Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Kyle Sabihy, Chazz Palminteri, Joe Viterelli, Bill Macy

Een film over de maffia wil zeggen dat er het nodige zinloze geweld en mannelijke stoerdoenrij. Normaal gezien geen film voor mij ware het niet dat Robert De Niro er in speelt samen met Billy Crystal, dus waarschijnlijk de moeite om eens te bekijken. Het moet gezegd de film is voor mij meegevallen, dank zij de acteurs en het iets andere plot dan dat wat we gewoonlijk van maffiafilms te zien krijgen Het negatieve in de film is het zinloze geweld en de verheerlijking en het goedpraten van de maffiapraktijken.Ik denk soms dat deze films via slimme trucjes gesponsord worden door de maffia om zichzelf in een goed daglicht te stellen, als dat zo is zijn ze daar goed in geslaagd maar mij vangen ze daar niet mee en ik hoop ook U niet. Dit is een A sociale opvoedkundige film en zeker niet geschikt voor de opgroeiende jeugd (Heb de film gezien in Decascoop Gent en er zaten kinderen in de zaal van een jaar of 8 ? !!!) Het is niet omdat een film grappig is dat hij voor iedereen geschikt is, zo kunnen we eens een komische griezelfilm maken over de zaak Dutroux met als resultaat dat eigelijk zo iemand ook een vriendelijke man is die volgens zijn principes zelfs een deftig brave man is die ook kan wenen van verdriet dus ?..Maffiabaas Paul Vitti (Robert de Niro) heeft last van angstaanvallen, toevallig botsen ze op Psychiater Ben Sobel (een voortreffelijke Billy Crystal). Deze man wordt tijdens de voorbereidingen van zijn huwelijk met Laura McNamara (Lisa Kudrow die hier nog eens bewijst dat ze niet kan acteren) altijd in beslag genomen door Paul Vitti, als die het weer eens moeilijk heeft. En heeft het niet alleen met zichzelf moeilijk, maar ook met de FBI en de concurrentie, meer bepaald Primo Sindone (Chazz Palminteri).

Natuurlijk komt hij er dank zij de hulp van psychiater Ben Sobel en zijn handlanger Jelli (een prachtige Joe Viterelli) er terug bovenop.Ondanks het negatieve moraalgehalte van de film biedt hij de nuchtere kinokijker toch een amusante avond.

De knappe en passende muziekscore onderdersteund de gehele film tot het einde. Deze Cd is een aanrader voor iedereen die en kleine Filmmuziekcollectie aanlegt.

Het is regisseur Harold Ramis gelukt om zo twee acteurs als van Robert De Niro en Billy Crystal bij elkaar te brengen en ze een passende rol aan te bieden die waarschijnlijk wel enkele filmprijzen zullen wegkapen.


Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maffiagentlemen en gangster Robert De Niro botst tegen psychiater Billy Christal. De stoere maffiabaas is eigelijk maar een zielige sukkelaar, maar niemand mag dat weten. Dank zij Billy geraakt Robert er bovenop en stapt zelf zonder kleerscheuren uit de Maffia Hoe kan dat ? Wel in dit komisch maffiasprookje is het toch zo.