Deep Blue Sea

Genre: Actie | Duur: 1u44 | Release: 22 September 1999 | Land: | Regie: Renny Harlin | Cast: Thomas Jane, Saffron Burrows, Samuel L. Jackson, Jaqueline McKenzie, Michael Rapaport, Stellan Skarsgård

Men kan er bijna niet aan ontsnappen. Als we de filmposter en de trailer van Deep Blue Sea zien moeten we onmiddelijk denken aan die andere haaienfilm, namelijk Jaws. Nu is het zeer moeilijk om een film te maken over een haai en beter te doen dan Jaws. Dat geldt dus ook voor Deep Blue.

Deep Blue Sea had nochtans enkele troefkaarten om mee uit te pakken. Zo is de regisseur van deze prent niemand minder dan Renny Harlin. Deze action-director bracht ons immers al spetterende en bloedstollende actiefilms zoals Die Hard 2 en Cliffhanger. Bovendien kan Deep Blue toch rekenen op een van de beste acteurs van het moment, namelijk Samuel L. Jackson. Alleen voor deze man bezig te zien, zou je al een kaartje gaan kopen.Maar er zijn ook een aantal minder fraaie elementen die deze film eigenlijk compleet verzieken. Jackson is een perfecte cast, maar hij moet dan wel goed worden uitgespeeld en bijgestaan worden door evenwaardige acteurs. De hoofdrollen worden immers gespeeld door niemand minder dan Saffron Burrows en Thomas Jane. Who the ... ?Deep Blue Sea speelt zich af op een heus platform aan de kust van Baja, Mexico. (Het decor van de geflopte film Waterworld van Kevin Costner lijkt dan misschien toch nog nuttig te zijn gebruikt.) Daar is een researchlab gevestigd waar er onderzoek wordt gedaan. De haaien zijn het materiaal die een mogelijke oplossing kunnen bieden voor de Alzheimerziekte. Om dat geneesmiddel te bekomen worden er talloze tests gedaan. De haaien worden bovendien ingespoten met allerlei rotzooi waardoor hun hersenpan sneller berekeningen maakt dan de laatste Pentium III en hun bewegingen een TGV-gehalte krijgen. Dat is natuurlijk vragen voor problemen, maar ja.Alles blijkt echter volledig onder controle totdat één of andere hoge piet besluit om het hele project af te blazen. Die hoge piet wordt gespeeld door Samuel L. Jackson. Hij besluit om de research-crew nog enkele dagen te geven en maakt een last minute trip naar het rustige Baja. Aldaar aangekomen begint de pret pas echt. De haaien nemen de controle over en het knal- en vuurwerk bereikt weer zijn hoogtepunt. De crew moet echter niet alleen rekening houden met de Einstein- haaien, maar ook met de funderingen van het heuse complex, die het ieder moment dreigen te begeven.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samuel L. Jackson sterft reeds in het midden van de film en van de rest van de crew blijft er niet veel over. Er bestaat een afvallingsrace, waarbij de beste acteurs het eerst verdwijnen. Op het einde blijven dus de slechtste acteurs over, met name Thomas Jane en LL Cool J. Bijna vergeten, de haaien worden natuurlijk onschadelijk gemaakt.