Gossip

Genre: Kinderfilm | Duur: 1u31 | Release: 15 November 2000 | Land: | Regie: Davis Guggenheim | Cast: James Marsden, Lena Headey, Norman Reedus, Kate Hudson, Joshua Jackson

Stel u dit eens eventjes voor : je bent een student op een Vlaamse universiteit. We bevinden ons midden in de examenperiode en je moet overmorgen een examen doen bij een prof die je niet kan uitstaan. Bovendien geeft juist die professor een vak dat je een tweede zit kan opleveren. Wat doe je ? Je blokt je te pletter, je geeft het op of ... je verspreidt een gerucht over de prof...Klinkt kinderachtig ? Warner Brothers en Joel Schumacher dachten er anders over en besloten zelfs om er een langspeelfilm uit te puren. In de krantenwinkel kan je er niet naast kijken: TV-blad, Story, Dag Allemaal, Joepie, enz. Allen hebben ze ergens iets gehoord en wordt het opgeblazen tot een nieuw(s) feit. Dat men met Gossip de verbeelding nog wat meer op hol wil doen slagen blijkt uit de ondertitel die waarschijnlijk de posters zal sieren: Ever Heard a Killer Rumor ?Met deze korte inleiding hebben me meteen de oofdingrediënten opgesomd van Gossip: studenten, roddels en moord.Het verhaal draait eigenlijk rond drie studenten die een luxe-appartement delen: Derrick (James Marsden), Travis (Norman Reedus) en hun vriendin Jones (Lena Headley). Het leven aan de Amerikaanse universiteiten is blijkbaar steeds een cocktail van sex, booze, moorden en zeer weinig les geweest. De makers van Gossip hebben het ons niet moeilijk gemaakt en

serveren ons de gewoonlijke kost. De drie pestkoppen amuseren zich in hun loft, die veel wegheeft van de Livin' La Vida Loca-clip van Ricky Martin, en trekken er iedere avond op uit.Daarbij moeten we niet denken aan het dichtsbijzijnde jeugdhuis of studentencafé waar men een pintje serveert voor de democratische prijs van 40 Bfr, maar eerder aan de kelderdisco's die gereserveerd zijn voor de upper class die dan eens goesting hebben om zich te bezuipen en daarvoor natuurlijk eerder een plek nemen ergens diep in de grond. Kwestie van niet gezien te worden. Op één van die party's komen de drie knappe koppen op het wansmakelijke en verfoeilijke idee om een gerucht te verspreiden. Zoals de meesten onder jullie misschien gezien hebben bij één of andere cursus marketing kan zo'n gerucht een enorme chaos teweeg brengen. (denk aan de vlinder die wappert met z'n vleugels en aan de andere kant van de wereld een storm veroorzaakt).Maar ja, daar hebben onze kleutertjes niet echt over nagedacht. Ter verduidelijking: Derrick lanceert het gerucht dat Naomi (Kate Hudson), die zich voordoet als de maagdelijke Britney Spears, op die bewuste avond de liefde heeft bedreven met haar vriendje Beau (Joshua Jackson). Nog geen dag later luidt het gerucht dat Beau de mooie en rijke Naomi heeft verkracht: date rape noemt men dat in gerechtelijke kringen. Wanneer Beau beschuldigd wordt van verkrachting lijkt het logisch dat de drie jonkies hun bek nog maar eens opendoen en nu de waarheid zeggen, maar dat gebeurt niet ...Gossip is eigenlijk niets anders dan een pretpark voor TV Story en Dag Allemaal lezers. Bovendien zit de film barstensvol met referenties naar andere teenpics zoals Urban Legend, Scream 3, Final Destination en I Still Know What You Did Last Summer...Opnieuw worden we zoals in Urban Legend letterlijk onderwezen over het fenomeen roddel. De regisseur met de welklinkende naam Davis Guggenheim heeft geprobeerd om zo hip mogelijk over te komen, maar verklapt daarbij onbewust dat hij af en toe toch ietsje teveel heeft meegesipt aan de talloze martini's die het decor vulden. Wees tevens op uw hoede voor de talrijke wendingen die het verhaal maken met de grand finale als ultieme dieptepunt.Het gerucht deed bovendien de ronde dat deze film misschien niet zou uitkomen in België, omdat deze prent normaal moest draaien in de nu failliete Kladaradatsch!

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat blijkt ? Jones en Travis hebben een deal gesloten met Beau en Naomi. Derrick zou namelijk enkele jaren geleden reeds een verdachte zijn geweest in een verkrachtingszaak: namelijk de verkrachting van Naomi! Hierdoor werd Derrick gebrandmerkt als een verkrachter en moest hij uitwijken. Naomi werd bovendien niet verkracht door Beau, maar voor een tweede maal door Derrick. Waw !