Guest House Paradiso

Genre: Absurde Humor | Duur: 1u30 | Release: 15 December 1999 | Land: | Regie: Adrian Edmondson | Cast: Rik Mayall, Adrian Edmondson, Vincent Cassel, Hélène Mahieu

Guest House Paradiso is op z'n minst een aparte film te noemen. Hij gaat door voor een komedie, maar is compleet anders dan de humoristische films van de laatste jaren. De film sluit nog het meest aan bij het slapstickgenre.We kennen Rik Mayall en Adrian Edmondson (tevens de regisseur) natuurlijk van "The Young Ones" en "Bottom". De typetjes die ze in laatstgenoemde reeks speelden, hebben ze nu min of meer laten opdraven om het slechtste hotel uit de wereldgeschiedenis te runnen. (Hiermee vergeleken is Fawlty Towers een superdeluxehotel waarvan het restaurant 3 Michelinsterren heeft.) In "Bottom" heette Mayall nog Richard Richard, nu is dat Richard Twat en Eddie Hitler is tot Eddie Elizabeth Ndingombaba omgedoopt.Het verhaal: Richie en Eddie leiden een hotel dat naast een kerncentrale staat; ze kafferen de klanten uit, serveren hen niet al te verse vis en het naburige dorp ontkent het bestaan van Guest House Paradiso. In de eerste drie kwartier worden de twee en hun praktijken voorgesteld en moet je, ondanks de boertige en extreem gewelddadige humor, al een zuurpruim zijn om niet in de lach te schieten. De keukenscène is soms zelfs hilarisch. De eerste helft van de film zou net zo goed een middelmatige "Bottom"-aflevering kunnen zijn. (het sarcasme over sociale toestanden ontbreekt in de film.)Daarna komt echter de introductie van Gina Bolognese (Hélène Mahieu), een Italiaanse filmster die op de vlucht is voor haar opvliegende vriend Gino Bolognese (Vincent Cassel). Vanaf dan ontaardt de film pas echt in vunzigheden en kaka-pipi-stront-humor. Als Bottomfan ging ik na de stompzinnige finale (trefwoorden zijn kots, kots en kots) zelfs teleurgesteld de deur uit.Deze film zal enkel de ware liefhebbers van dit soort humor bekoren. Diegenen die meer fijne humor smaken, zullen waarschijnlijk niet aan hun trekken komen. Ook een waarschuwing voor gevoelige kijkers en piercingdragers is op zijn plaats.

[Nota van de andere redactieleden:]Geef maar toe Jan, de Bottom freak, dit was een wreed slechte film !

Jan Loisen Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In een "Exorcist-Indiana Jones-Nutty Professor" parodiërend slot wordt heel de boel ondergekotst door de hotelbewoners die van de radioactieve vis hebben gegeten. Richie en Eddie (en Gina) wordt een vrijgeleide gedaan naar een exotisch strand, met een paar miljoen, opdat ze hun mond zouden houden over de lekken in de kerncentrale.