Random Hearts

Genre: Romantisch Drama | Duur: 2u12 | Release: 17 November 1999 | Land: VS | Regie: Sydney Pollack | Cast: Kristin Scott Thomas, Harrison Ford

Na zijn jammerlijke misstap met Sabrina hoopt iedereen dat Sidney Pollack zich kan herpakken. Hij slaagt er duidelijk niet geheel in.Random Hearts begint nogal dramatisch met een vliegtuigongeluk. Belangrijkste slachtoffers zijn Peyton Van Den Broek en Cullen Chandler. De eerste is de vrouw van Dutch Van Den Broek, een politieman bij internal affairs die zijn gewone leven lijkt te leiden. En Cullen is de man van Kay Chandler, een senator die druk bezig is met haar herverkiezing. Het is het noodlot dat de twee bij elkaar brengt. Want mevrouw Van Den Broek blijkt de minnares van meneer Chandler. En natuurlijk weet de andere helft van het trouwboekje van niets. Tot de fatale crash.Want dan komt Dutch erachter dat zijn vrouw een reservatie had op naam van mevrouw Chandler. Dutch gaat vervolgens op zoek naar de ware vrouw van Cullen Wat volgt is een onmogelijk liefdesverhaal. Dutch wil kost wat kost weten waar en hoe het kon verkeerd lopen met zijn vrouw. Hij laat zijn speurderszin werken maar sleurt ook Kay onvrijwillig mee in het stuimige verleden van hun werderhelften. Uiteindelijk loopt alles uit op een woelige relatie tussen Kay en Dutch.Dit is duidelijk het verhaal van een onmogelijke liefde. De echtgenotes van twee overleden die met elkaar iets beginnen. Het zou een thema kunnen zijn in de Jerry Springer Show of het was al eens het onderwerp wie zal het zeggen. Het is deze op het eerste zicht hopeloze situatie die het verhaal zo orgineel maakt. Gelukkig heeft Pollack geen tranendal geschreven en meteen noemen we de tweede troef van de film. Jammergenoeg blijkt ook dat Pollack het de laatste jaren enkel moet hebben van onmogelijke relaties, kijk maar naar Sabrina. Vooral Harrison Ford bewijst andermaal dat hij een zeer sterke dramatische rol kan neerzetten. Hij deed dit al eerder in Regarding Hendry. Naar het einde toe begint het geheel wel een beetje op de zenuwen te werken. De film had ietsje korter mogen zijn.Random Hearts is het soort film dat ervoor kan zorgen dat je je lief nooit zou willen bedriegen. Het is ook een film die je ook alles op een rijtje laat zetten van dingen die aan het licht kunnen komen als je zelf om de hoek wandelt. De dames zullen het verhaal zonder twijfel vrij hartverscheurend vinden, ik vindt het nogal Van Den Broek.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien