Winterschlafer

Genre: Romantisch Drama | Duur: 2u02 | Release: 3 Maart 1999 | Land: Duitsland | Regie: Tom Tykwer | Cast: Ulrich Matthes, Marie-Lou Sellem, Floriane Daniel

In Winterschläfer (een film die reeds in 1997 uitkwam in Duitsland) draait alles rond 5 personages : Rene, Marco, Rebecca, Laura en Theo. Deze personen bevinden zich in een rustig en gezellig stadje dat bedolven is onder de sneeuw. Marco en Rebecca vormen een koppel, maar de laatste tijd gaat het niet meer zo goed tussen hen.Ze maken geregeld ruzie. Laura, een vriendin van Rebecca, begint net een relatie met Rene, die werkt bij de plaatselijke Kino. Marco, de playboy van het gezelschap, kan echter niet zo goed opschieten met Rene en denkt dat hij een geheime relatie heeft met Rebecca. Marco, aan de andere kant, een skileraar en dus regelmatig in de buurt van bevallige vrouwen, stort zich in een amoureuse affaire met één van z'n leerlingen.

Tenslotte is er nog Theo, de plaatselijke boer, die te kampen heeft met financiële problemen. Deze weetjes moeten dienen als achtergrond voor het eigenlijke onderwerp van deze film. De film handelt eigenlijk over een toevallig ongeval, waarbij Theo's dochter in een coma verzeild. Rene is de schuldige, maar weet dit niet. Hij kan immers geen beroep doen op z'n korte termijn geheugen omwille van een ongelukje met een granaat.Het verhaal wordt op een rustige manier aan de man gebracht. Vooral Rene en Theo zetten beide een sublieme vertolking neer. Bovendien wordt de film bijgestaan door een perfect gekozen soundtrack.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De film eindigt met nogal een rare scène, waarbij Marco zich met z'n ski's te pletter laat vallen. Laura is zwanger van Rene. Rebecca vetrekt uit het gezellige stadje en Theo denkt de dader te hebben gevonden, maar zit er natuurlijk dik naast.