Cats and Dogs

Genre: Humor / kinderfilm | Duur: 1u27 | Release: 17 Oktober 2001 | Land: | Regie: Lawrence Guterman | Cast: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Miriam Margolyes

Disney is helemaal out. Geen enkele zichzelf respecterende achtjarige gaat nog naar die melige, musical-acthige slijmverhaaltjes.. het moet hipper, stouter, sarcastischer.. En de mamma's en de pappa's mogen blij zijn, want dan krijgen ook zij zo nu en dan eens iets leuks te zien.

Warner Bros. brengt met deze 'Cats and Dogs' (of: Zoals kat en hond) een leuke film die zich, zoals net vermeld, zowat in het humorgenre van Shrek bevindt).Het verhaal: Zoals iedereen wel weet is er sinds het begin der tijden een grote strijd aan de gang tussen kat en hond. Vroeger heersten de katten namelijk over de mens en behandelden hen als slaven. De dappere honden redden de mensen om nadien weer naar de achtergrond te verdwijnen, immer oplettend voor eventueel opnieuw oprukkend kat-gevaar. Om de mens te vrijwaren van slavernij hebben alle honden ter wereld een groot spionnage netwerk opgesteld om verdachte katactiviteiten in het oog te houden.

Van het grootste belang is momenteel het onderzoek van professor Brody die het middel tegen honden-allergie aan het ontdekken is. De smerige katten willen het middel natuurlijk stelen om dit dan tegen de honden te gebruiken door net alle mensen allergisch voor honden te maken.. BWAHAHAHAHAHAHAAAACats and Dogs is 'computer-enhanced' film. De meeste beelden die je ziet zullen door ongetwijfeld vreselijk lange en vervelende opnames opgenomen zijn, maar zo nu en dan doet de computer ook zijn best. De hondjes en katjes praten bijvoorbeeld en voor het eerst bewegen hun euhh.. lippen dan ook echt realistisch. Het verhaal draait rond de puppy Lou die in sneltempo wordt opgeleerd als geheim agent.Ondanks dat Cats & Dogs een kinderfilm is, kon ik er echt wel van genieten. De film loopt dan ook over van verwijzingen naar vooral de James Bond films, daar had de slechterik trouwens ook steeds een kat. De film is grappig, zelden melig, er wordt gelukkig eens NIET in gezongen, het gemoraliseer valt ook nogal mee en tja.. de film is zelfs echt spannend bij momenten. Een ideale film om met zoon- of dochterlief te gaan kijken, zolang deze natuurlijk geen smerige kattenliefhebbers zijn.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wereld blijft gespaard van de stinkende katbeesten.