Compassionate Sex

Genre: Absurde Humor | Duur: 1u47 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Laura Mana | Cast: Elisabeth Margoni, Pilar Bardern, Alex Angulo, Jose Sancho

Een fabel met een moderne lay-out. Seksuele ethiek zoals u hem nog nooit eerder zag. 'Compassionate sex' is een Spaans filmpje met de wilde frisheid van limoenen. Over hoe seks heilig kan zijn. Gooi overboord die gordijnen flarden uit uw catechismus en gaat dat zien!



Dolores is een levenslustige, blije vijftigjarige vrouw. Helaas lijkt de rest van haar dorpje besmet met een weltschmertz waar zelfs Hugo Camps -pakweg op een kerkhof in de herfst- niet tegenop kan. Als Manolo, haar echtgenoot haar in de steek laat, besluit ze zich over te geven aan de daad met een ander. Zonder het te weten redt ze daarmee diens leven.



Langzaamaan doet het gerucht van Dolores' gulheid de ronde en al snel komt elke mannelijke dorpsbewoner aankloppen. Alle vrouwen jaloers op onze Dolores? Had u gedacht. Door haar generositeit keren alle mannen tevreden terug naar hun vrouw, schenken ze dotaties aan de vervallen kerk, bloeit het dorpje als een weide madeliefjes open.



Alles verandert wanneer Manolo terugkeert. Uiteraard beschuldigt hij zijn vrouw van alle zonden Israels. De meningen over Dolores status -heilige of hoer?- raken verdeeld. Uiteindelijk besluiten de vrouwen Manolo een koekje van eigen deeg te geven. Als 1 -excusez le mot- man eisen ze seks met Manolo. Kan onze jaloerse echtgenoot deze Titanusarbeid tot een goed einde brengen?



'Compassionate sex' is even hilarisch als de plot oogt. In een no-nonsense zwart-witte fotografie vertelt debutante Laura Mana haar fabel over zin en zonde. Jammer dat je na een tijdje verstrikt in teveel plotlijnen. Of is het net de charme van alle nevenpersonages die het hem doet? 'Compassionate sex' als een feministische fabel met een scheut surrealisme a la Louis Bunuel. Macho, bitch, Gevoelige Nieuwe Man, hetero, homo of Hugo Camps...wie of wat u ook bent: dit sympathiek filmpje boort zich regelrecht naar uw kamerbrede glimlach. Hoed u voor een krachtig 'yes!' bij het buitenkomen.

Filip Hermans Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manolo geeft forfait bij zo'n lange vrouwenrij. Dodelijk vermoeid verklaart hij publiekelijk het goede werk van zijn vrouw. En iedereen leefde nog lang en gelukkig...