Film 1

Genre: Drama | Duur: 1u41 | Release: 8 September 1999 | Land: België | Regie: Willem Wallyn | Cast: Peter Van den Begin

Film 1 is een Belgische film, wel gebaseerd op echte gebeurtenissen, maar zoals regisseur Willem Wallyn zegt een gefictionaliseerde biografie. Dit wil dus zeggen dat sommige elementen worden verzwegen en andere dan weer dik in de verf gezet worden al naargelang het emotionele belang die de regisseur daar aan hecht.

Deze film die zich sterkt op het waargebeurde, kan zo een niet kwetsende kritiek en persoonlijk visie laten zien hoe de wankele verhoudingen zijn tussen Pers, Gerecht, Slachtoffers, Daders en Advocaten.

Als ik deze film gezien had kwam ik tot de volgende slotsom. Het gerecht is een blinde instelling die de wetten , opgesteld door goede en slechte beleidsmensen, doet naleven. De daders en het slachtoffer zijn soms moeilijk van elkaar te scheiden omdat geen enkele van de twee het bij het rechte eind heeft. En de advocaten zijn maar loonwerkers die alles ten dienste stellen van hun klant als het maar opbrengt. Deze geldzucht is ook het drijfveer van de moderne vrije pers (kijkcijfers en oplage brengen reclame-inkomsten en dus percenten (lees steekpenningen) op.Het verhaal van deze film: Willem Wallyn begeleid zijn vader naar de rechtbank, doet hij dit om zijn vader te helpen of om zelf in de belangstelling te staan?. Dit is ook de televisiejournalist Johannes van Buren opgevallen en omdat hij ook geen inside informatie uit eerste hand wil geven trekt hij Willem Wallyn in zijn nieuwsuitzending uit protest en voor de kijkcijfers in het belachelijke. Willem Wallyn is daar zo kwaad over dat hij Van Buren gevangen neemt tot de laatste dag van het proces. In die tussentijd doorzoekt Willem Wallyn samen met 2 vrienden zijn privé en beroepsleven om hem te kelderen. Geen van beiden komt goed uit deze historie, ze zijn er zelfs meer mens door geworden?.Deze video film laat zien dat de moderne filmtechnieken het toelaten dat veel meer mensen een film kunnen maken op basis van ideeën en niet op basis van techniek en geld. Deze oerdegelijk moderne Belgische film is daar een geslaagd bewijs van, en de muziek vanaf het prille begin tot het einde van de film is daarbij perfect geplaatst

Nu vraag ik mij alleen nog af komt er een film2 ? Misschien van de tegenpartij ?

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willem Wallijn droomt dat hij Johannes van Buren in elkaar slaat en keldert Hij wordt in een nachtmerrie wakker en ontdekt dat hij en onmens is Willem en Johannes komen erdoor nader tot elkaar en helpen zichzelf er weer bovenop Maar corrupt blijven ze???. is dus België een land van corrupten ? Het ziet er zo naar