Flawless

Genre: Drama | Duur: 1u52 | Release: 17 Mei 2000 | Land: | Regie: Joel Schumacher | Cast: Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman, Barry Miller, Wanda De Jesus, Skipp Sudduth

"Nobody's perfect. Everybody's flawless". Deze tagline moet het grote volk naar deze prent brengen en natuurlijk ook de naam DeNiro. DeNiro als in Robert DeNiro ? Klopt, jongens en meisjes, Robert DeNiro verschijnt nog maar eens op het grote scherm.Verwacht u echter niet aan mobsters, Italiaanse fluistersessies, keiharde actiescènes en stoere mannenpraat.

DeNiro is een softie geworden. In deze film gaat hij er zelfs vandoor met een travestiet ! Joel Schumacher zag in DeNiro immers de ideale MAN om deze film gedeeltelijk te dragen. Het andere gedeelte wordt leuk weggespeeld door Philip Seymour Hoffman. Misschien klinkt deze lange naam u niet bekend in de oren ?

Foei dan, want deze jonge knaap heeft zich al meermaals laten opmerken in ronduit schitterende films. Dit jaar alleen al was hij niet weg te branden van het witte scherm. Hij terroriseerde onze ogen in 'The Talented Mr. Ripley' en 'Magnolia' en vergeten we zijn vertolking in 'Happiness' zeker niet. Een uitstekende cast dus, maar dat alleen maakt een film natuurlijk niet uitstekend.Schumi haalde het idee voor deze film in zijn eigen vriendenkring. Daar beschikte hij over een maatje die reeds enkele beroertes achter de rug had. Toen beide mannen gedurende weken via de telefoon met elkaar converseerden, merkte Schumi op dat z'n maatje beter begon te spreken. Dit was vooral het gevolg van zanglessen ! Net zoals vele anderen, sloot z'n maatje zich wekenlang op en wilde niemand ontvangen. Great, dacht Schumi en hij snelde naar de camera om het te verfilmen.DeNiro worstelt zich in de rol van Walt Koontz, een ex cop die z'n dagen slijt in de Lower East Side. Deze ultra-conservatieve man is de held van de buurt, omdat hij enkele jaren geleden verschillende gijzelaars wist te redden tijdens een bankoverval. Iedere week laat hij zich echter van z'n beste kant zien met z'n tango-pasjes. Nog steeds rustend op z'n lauweren moet hij zich wel tevreden stellen met een klein flatje in een appartementsblok.Bovendien woont boven Koontz een lawaaierige travestiet (Rusty). Koontz is natuurlijk niet opgezet met al dat kabaal en de muzikale vrienden van Rusty (Philip Seymour Hoffman). Deze gedachte is trouwens wederzijds. Wanneer Koontz op een nacht een buur wil helpen, krijgt hij plots een beroerte. Dit zadelt hem op met een gedeeltelijke verlamming.

Wanneer blijkt dat de laatste persoon die hem kan en wil helpen zijn bovenbuur Rusty is, ontstaat er een sterke band tussen deze twee uitersten...Een niet alledaagse film heeft Joel Schumacher op ons losgelaten. DeNiro en Hoffman doen hun uiterste best, maar op het einde van de film blijft men toch met een onbevredigd gevoel achter.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koontz en Rusty slagen erin om hun vooroordelen opzij te schuiven en er ontstaat een hechte vriendschap. Rusty slaagt er ook in om Koontz's spraak te verbeteren.