The Haunting

Genre: Mysterie/Horror | Duur: 1u43 | Release: 3 November 1999 | Land: | Regie: Jan de Bont | Cast: Liam Neeson, Owen Wilson

Some houses are born bad.. BwahahahahahahaDokter David Marrow is een ambitieuze psycholoog die op zijn grote doorbraak hoopt door een bizar experiment: hij sluit drie mensen op in oud verlaten, en zeer spooky kasteel. Hij vertelt zijn proefpersonen dat het om een onderzoek over slapeloosheid gaat. Wat hij echter echt zal onderzoeken is de reactie van mensen op ... angst.Maar dit kasteel ziet er niet alleen heel erg griezelig uit, er is ook iets mis mee. Zo gaan er geruchten dat er ooit een kasteelheer woonde die heel veel van kinderen hield, vandaar dat hij zijn kasteel ook zo groot bouwde.. plaats voor alle kinderen die hij ooit zou krijgen. Ook in het interieur van het kasteel is gevuld met sculpturen, beelden van kleine kinderen. Helaas kon mans vrouw geen kinderen krijgen en werd hij zo verdoemd om eeuwig alleen te zijn.. Toch blijft hij kamers bijbouwen en moet hij kinderen in het huis krijgen, hoe dan ook.De proefpersonen merken al gauw dat er eigenaardige zaken aan de hand zijn in dit huis. Bij de eerste samenkomst van de groep is een pianosnaar zo gespannen dat ze breekt en in het oog vliegt van de assistente.. die doet al niet meer mee. Gaandeweg zullen er steeds meer bizarre zaken gebeuren... de geest of het experiment ?Het is voornamelijk Eleanor, die na 10 jaar voor haar dementerende en wrede moeder gezorgd heeft eindelijk weer buitenkomt, de zaken het eerst opmerkt. Maar zij scoorde dan ook het hoogste in de hoe-suggereerbaar-ben-je psycho test !Wanneer je het concept van de film best wel griezelig vindt.. lekker wat geesten, oude kastelen, verborgen geschiedenissen, oude wraak in een mystery (Poltergeist) kleedje dan is dit een ideale griezel voor je. Heb ook niet te veel schrik bloed of gore dingen zal je niet tegenkomen, Dreamworks heeft haar best gedaan om een PG-13 rating te krijgen. De film moet het hebben van het verhaal, de suggestie en in de eerste plaats de prachtig griezelige omgeving.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De boze meneer-de-geest was zo gefrustreerd dat hij geen kinderen kon krijgen dat hij maar besloot de kinderen van zijn fabriek te kidnappen en vermoorden. Maar ook na zijn dood kon de stoute meneer de kinderen niet met rust laten om naar de hemel te gaan. Eleanor die, na het gebruikelijke ongeloof, dan uiteindelijk toch geloofd wordt zal de kinderen redden. Zij is immers de kleindochter van de geest, hij had dan toch een kind. Zij beslist in het kasteel te blijven wonen, hier is ze immers eindelijk thuis.