Inspector Gadget

Genre: Fantasy | Duur: 1u28 | Release: 3 November 1999 | Land: | Regie: David Kellogg | Cast: Matthew Broderick, Rupert Everett, Joely Fisher, Michelle Trachtenberg, Andy Dick, Cheri Oteri, Michael G. Hagerty, Dabney Coleman, D.L. Hughley.

Yes, Walt Disney presenteert ons Inspector Gadget. U weet wel , dat raar mannetje met zijn lange grijze jas die de politieagent probeert uit te hangen. Inspector Gadget is namelijk gebaseerd op het populaire cartoon figuurtje, Inspector Gadget.John Brown (Matthew Broderick) is een security-agent aan de Bradford Research Facility en droomt ervan om de beste politieagent van de wereld te worden. Deze naïve slungel wordt echter niet toegelaten bij de police force. Brown is bovendien verliefd op Dr. Brenda Bradford (Joely Fisher), maar die ziet hem niet echt zitten. Na een inbraak en een' wilde' achtervolging blijft er niet veel meer over van agent Brown. Hij wordt dan ook de perfecte kandidaat voor het uiterst unieke project van Dr. Bradford, namelijk het creëren van een supercop, 'a 21st century human crime fighting machine'.

Brown wordt voorzien van een hele reeks gizmos, gaande van een vuurtje tot raketten, zelfs een heus helikopterstel. Enfin, u noemt het maar, hij zal het wel hebben.Met al deze snufjes moet hij de grootste boef van Riverton proberen te verschalken, namelijk Claw (Rupert Everett). Deze Claw a.k.a. Sanford Scolex, een knap, rijk en uiterst gevaarlijk persoontje is er immers in geslaagd om een VOET te stelen uit het researchlab van Dr. Bradford. Deze VOET zorgt er echter voor dat deze duivelse Claw beschikt over de hardware om een eigen supercop te maken. Maar, Claw beschikt niet over de nodige software om zijn eigen cyborg de juiste instructies te kunnen geven.

Inspector Gadget wordt bovendien niet echt gebruikt om 'Riverton City's darkest underworld' te bestrijden. Chief Qiumby (Dabney Coleman) wil immers niet weten van een machine die het werk van zijn menselijke manschappen zou overnemen. Hij zet Gadget dan ook in om het verkeer te regelen, om de katjes uit de bomen te halen.Als Claw er echter in slaagt om de speciale chip te bemachtigen met de nodige software, maakt hij een duplicatie van Inspector Gadget, maar dan wel ene die overal keet schopt. Vanaf dan is het lot van Riverton City in de nogal gevoelige handen van Inspector GADGET.

Nu kan het zijn dat u dat deel van de film al niet meer haalt. Inspector Gadget is immers ronduit slecht en kan op geen enkel moment boeien. De film verdrinkt in de golven van visual effects, special effects en CGI (Computer Generated Imagery).De hoofdpersonages kunnen gewoon niet acteren, omdat er niet te acteren valt. Broderick heeft al enkele goede vertolkingen achter de rug (War Games, Project X, The Cable Guy), maar wat hij in deze film zag dat weet ik niet goed. Over de andere acteurs kunnen we best niets zeggen.

Walt Disney wilde met deze film een breed publiek aanspreken van jong tot oud. Het valt echter nog te betwijfelen of ze zelfs maar de jongeren kunnen aanspreken met dit soort prentjes.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gadget krijgt eindelijk het werk dat hij wilde. HIj moet Claw inrekenen en slaagt daar natuurlijk in. Riverton City wordt opnieuw een peaceful stadje en Gadget hoort voortaan bij de police force.