Love and Sex

Genre: Romantische Komedie | Duur: 1u25 | Release: 4 April 2001 | Land: | Regie: Valerie Breiman | Cast: Famke Janssen, Jon Favreau, Noah Emmerich, Cheri Oteri, Ann Magnuson, Josh Hopkins

Hoewel het ons soms (lees: vaak) van harte plezier kan doen dat we een film tot aan de grond kunnen afbreken en we dus ook totaal niet moeten schamen voor de bijbehorende 0 sterren is het bij Love and Sex enigszins anders.

We zouden ons bijna schuldig voelen deze film geen ster te geven, 't is vooral omdat iedereen zo vreselijk fel zijn of haar best heeft gedaan.Het verhaal, zoals alles goed bedoeld, gaat over een late twintiger Kate (Famke Janssen) die haar eeuwige liefde maar niet kan vinden. Na enkele desastreuze relaties met de oh zo bedriegelijke mannelijke soort vindt ze dan toch eindelijk haar ideaal mannelijk specimen in de hoedanigheid van ene Adam Levy (Jon Favreau, de Ultimate Warrior ex-vreind van Monica in Friends).En uiteraard, alles is paiserige vree tot en met.. totdat de Adam een vroegtijdige midlife crisis krijgt en vindt dat hij nog niet voldoende vrouwen gepoept heeft (wie wel eigenlijk ?) dus hij maakt het af en gaat verder op zoek. Uiteraard beseft hij later zijn grote fout, maar is er dan nog voldoende tijd om de ware liefde te laten gelden. Antwoord: natuurlijk wel, dit heeft uiteraard een happy end. Voila, de spoiler heeft zijn nut ook al weer verloren.Zoals ik al zei: goed bedoeld, als je film bekijkt zie je gewoonweg mevrouw Breiman zweten om toch maar zo'n eerlijk, waarheidsgetrouw, naar-eigen-ervaring-in-overeenstemming-zijnd mogelijk verhaal te verzinnen. Ik geloof dan ook compleet dat dit kan gebeuren, maar ik ga ook dagelijks in bad, en daar maak ik ook geen film van (hoewel, ik heb er serieuze plannen voor).Soit, op naar de acteerprestaties. Famke Janssen spreekt uiteraard, zoals een wereldster het betaamd, Engels en opnieuw heb je bijna spontaan de neiging bij ieder van haar monologen de sympathieke Holland-ster bemoedigende geluidjes toe te spreken. Ons Famke heeft inderdaad ongetwijfeld wreed veel tijd gespendeerd in de Engelse logopedie klas, want ze spreekt bijna accentloos Engels, bijna. En dito geldt voor de acteerprestaties, opnieuw : heel flink van je Famke ! rij vooruit, je komt bijna volstrekt absoluut geloofwaardig over.Dus: inspanningen, goede bedoelingen en het aan uw zelve werken : 10/10. De film helaas, helaas, 0.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles komt weer goed