The Skulls

Genre: Thriller | Duur: 1u46 | Release: 16 Augustus 2000 | Land: | Regie: Rob Cohen | Cast: Joshua Jackson, Paul Walker, Hill Harper, Leslie Bibb

'The Skulls' is veelbelovend. De trailer is dat eveneens. Wanneer we echter uit de filmzaal komen is de illusie voorbij. The Skulls doet eerder denken aan een televisiefilm dan aan een prent die in een bioscoop te zien is. De dialogen zijn flinterdun, net als het camerwerk. Over de plot spreken we niet eens.'The Skulls' is naast de titel ook de naam van een geheime studentenvereniging aan YALE. Niet zomaar een clubje. 'The Skulls' is supergeheim en superelite. De macht van de organisatie reikt tot in de topregionen van de Amerikaanse overheid. Luke McNamara is een buitenbeentje aan Yale. Hij past niet direct in het exclusieve wereldje van 'The Skulls' maar weet toch een plaatsje te veroveren. Zijn soulmate bij de club is Caleb Mandrake, de zoon van de voorzitter. De kamergenoot van Luke, Will Beckford, ziet het lidmaatschap van zijn vriend niet zitten.De vriendschap tussen beiden vertroebelt dan ook. Als Beckford op een dag dood wordt aangetroffen in zijn kamer is Luke verdachte nummer 1. Maar er lijkt meer aan de hand te zijn. Volgens Luke is Caleb de moordenaar.Het idee achter 'The Skulls' is niet meteen orgineel. In de vorm van een studentenvereniging leek het uitgangspunt dat wel. We durven zelfs zeggen geloofwaardig. Het doet een beetje denken aan de loge in Belgiƫ. Lidmaatschap van de groep gaat gepaard met een sfeer van mystiek en rituelen. Nooit weet de film echter die sfeer uit te buiten. We krijgen enkele inwijdingsrituelen te zien die echter te oppervlakkig zijn om te kunnen boeien. Het gevolg is dat de prent snel gaat vervelen. Van spanning kunnen we dan al lang niet meer spreken. En eigenlijk hebben we het allemaal al een keer gezien. Dit is de zoveelste film over samenzweringen. Met dit verschil dat de acteurs hier recht van het televisiescherm op het grote doek gesmeten zijn. De cast bestaat dus voornamelijk uit televisieacteurs zoals Joshua Jackson, Leslie Bibb en Steve Harris. Zij verteren de overgang blijkbaar niet goed.'The Skulls' is dus niet meteen van het niveau dat we dachten te krijgen. De film mist elke kans om spannend te zijn. Het verhaal is eigenlijk na een klein uur al verteld. Voor de halve prijs zou ik deze film nog aanraden, maar de volle pot betalen is zinloos.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luke daagt zijn "soulmate" Caleb uit tot een duel. Niemand wint het duel echter, sterker nog, Caleb schiet zijn vader, Litten, neer. Caleb is ook niet de moordenaar van Will Beckford want die leefde nog na zijn "ongeluk". Litten gaf uiteindelijk de opdracht tot de echte moord.