Urban Legend

Genre: Horror | Duur: 1u40 | Release: 24 Maart 1999 | Land: | Regie: Jamie Blanks | Cast: Rebecca Gayheart, Alicia Witt, Jared Leto, Michael Rosenbaum

"Seen it, done that." Dit zal in eerste instantie het idee zijn dat iedereen heeft wanneer ze de film bekijken. Urban Legend is de zoveelste in de lange rij van de "High School slasher movies" zoals ik ze het liefste noem. Dus ook in 'Urban Legend' vallen meerdere teenagers ten prooi aan een massamoordenaar.De wijze waarop ze aan hun einde komen is wellicht het enige orginele in deze film. Alle moorden zijn namelijk urban legends ofwel stadslegenden. Zo is er het verhaal van het koppeltje in het bos. Nadat de jongen eventjes uitstapt, hoort het meisje een geluid op het dak.

Wat blijkt? Het lijk van haar vriend bengelt boven de auto en zijn schoenen wrijven over het dak. Het zijn niet meteen de meest bekende legendes, maar toch wel een leuk concept dacht ik zo. De beloning voor dit concept is trouwens het ene sterretje. Luk Wijns maakte er een tv-serie over nu volgt dus de film.Verwacht echter niet veel meer van de film. Alles verloopt perfect volgens het boekje. Je stoel is nog maar pas warm of de eerste moord speelt zich al af op het doek. Dan volgt een korte voorstelling van de personages en de moordpartij kan beginnen. Eén van de studenten legt de link met de legenden. Haar vrienden geloven haar natuurlijk niet.

Bijgevolg kan de moordenaar rustig zijn gang gaan. Langzaam maar zeker is duidelijk wie er achter de moorden zit.Robert Englund, beter bekend als Freddy Krueger, en Brad Dourif, de stem van Chucky, zorgen voor een beetje slagroom op deze taart. Zij spelen elk een rolletje in de film. Deze meesters van de horrorfilm zorgen echter niet voor een hoger niveau van de film. 'Urban Legend' is wel de betere film in het rijtje van horrorfilms die we de afgelopen maanden te zien kregen.Het lijkt alsof 'Scream' een heuse revival heeft ingezet. Een revival die echter wel eens vlug aan zijn einde mag komen. Binnen enkele maanden zal trouwens 'The Faculty' te zien zijn in de zalen. Wederom een film in hetzelfde genre.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brenda is de dader. Haar motief is duidelijk. Zij verloor haar vriend in een auto-ongeluk enkele jaren geleden. De oorzaak van het auto-ongeluk lag bij de inzittenden. Die wilden een stadlegende nabootsen. Zij zint dus op wraak. Op het einde van de film sterft ze...of toch niet want in de volgende scène zit ze weer in beeld. Deze scène lijkt op de beginscène maar met andere studenten. Met andere woorden Urban Legend 2 is on the way.