Valentine

Genre: Teenslasher | Duur: 1u36 | Release: 18 Juli 2001 | Land: | Regie: Jamie Blanks | Cast: Denise Richards, David Boreanaz, Marley Shelton, Jessica Capshaw, Daniel Cosgrove

Allez, het is weer zover.. Op gezette tijden, zo om de 2 a 3 maanden krijgen we nog maar eens een teenslaher te verwerken. Het lijkt echt precies of dit nog het enige horrorgenre (hoewel, horror ?) is dat onze regisseurs kennen. Denk aan Cherry Falls, Scary Movie, Scream 3, ... allemaal films met 1 constante : we hebben het allemaal al wel in Scream 1 gezien.



En ook Valentine kan absoluut niets aan het nu al totaal uitgemolken genre bijbrengen. De moordenaar hier is een gefrustreerde jongen die vroeger toen hij op school zat vreselijk werd gepest en nu wraak wil nemen op zijn (vrouwelijke) medestudentes. Eigenlijk is daarmee het volledige verhaal al verteld, maar laten we nog wat verder lullen.



Vier vriendinnen krijgen bizarre, gruwelijke valentijn kaartjes. En nadat een van hen spoorloos verdwijnt en een andere een doos met 'maden-chocolaatjes' ontvangt weten ze dat er stront aan de knikker hangt.



Goed, enfin.. zoals ik al zei: het is een afgekookte versie van al de eerder slashers. Er is al het voorspelbare : een slimme teruggetrokkene, een geile matras, de man waarvan iedereen denkt dat hij het gedaan heeft maar eigenlijk het meisje redt op het laatste, iedereen die vrouwelijk is loopt rond met dikke tetten. en een plot die suggereert dat er nog wel een deel 2 en 3 op komst is.



Trouwens, over dit laatste toch even dit. Ik heb er geen probleem mee dat er sequels worden gemaakt, maar men heeft in deze film de logica enigszins omgedraaid. Scream 2 en 3 leerden ons al dat in sequels de eigenlijke dader van deel 1 dan pas wordt ontmaskerd. Nu, geen probleem, ik vind het knap van de scenarioschrijvers om nadien dan toch nog een uitleg te vinden zodat het een andere dader geweest kon zijn.

Maar in Valentine is de uiteindelijke oplossing zo vreselijk onwaarschijnlijk en onlogisch dat je gewoonweg weet dat het einde enkel en alleen bedoeld is voor de sequel. Of met andere woorden: men heeft vergeten in deel 1 een min of meer geloofwaardig slot te verzinnen.



Samengevat: Valentine is een hoogst onorigineel afkooksel van iets wat ooit wel een leuk genre was maar nu totaal haar smaak verloren heeft. Hollywood: er zijn nog andere horrors mogelijk dan teenslasher.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is die dame geweest die is opgelicht geworden door het computervriendje.