Very Bad Things

Genre: Zwarte Humor | Duur: 1u41 | Release: 17 Februari 1999 | Land: | Regie: Peter Berg | Cast: Cameron Diaz, Christian Slater, Jon Favreau, Leland Orser

Het begint zo klassiek als maar kan: mannetje gaat met vrouwtje trouwen. Maar vooraleer de grote dag aanbreekt moet er eerst een bokkenfuif georganiseerd worden, waar uiteraard het een en ander misloopt.En .. Oh My God wat loopt het mis. De stripper van dienst wordt letterlijk platgeneukt en terwijl de mannen beslissen om het lijk te verbergen komt de security guard binnen. Toen waren ze al met twee (doden). Na een spelletje creatief knippen en plakken met lichaamsdelen, wordt het bewijsmateriaal begraven.Volgens mijn psychiater zijn dergelijke activiteiten echter zeer stressgeladen en kunnen ze, mits niet op de juiste manier verwerkt, grote invloed hebben in het dagelijkse leven.Niemand functioneert dan ook nog zoals het zou moeten. De situatie wordt steeds meer en meer geladen, geflipter zeg maar, totdat er uiteindelijk.. nog een moord gebeurt, en nog een, en nog..Ondertussen is Laura (Cameron Diaz) niet van plan haar huwelijksdag enigszins te wijzigen, laat staan uit te stellen. Wat er ook gebeurt, er zal getrouwd worden, en volgens plan!Velen verweten Peter Berg dat hij Tarantino wil naƤpen door dezelfde rauwe, moorden-is-leuk-stijl te gebruiken. Daarmee ben ik niet akkoord. Daarbij, deze film is veel lichter en heeft weinig pretentie, maar is vooral grappig.'Very Bad Things' is een zeer rauwe, vreselijk grappige thriller/komedie/drama. En ach, laat het allemaal onrealistisch wezen en ook al is Peter Berg geen Tarantino, heel leuk is 'Very Bad Things' wel degelijk.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het einde is iedereen van het groepje vrienden buiten Kyle Fisher en Charles Moore vermoord. Uiteindelijk kan Kyle de druk niet meer aan en biecht op bij zijn toekomstige.. Deze trekt zich er echter niks van aan : het huwelijk zal doorgaan. Nadien geeft ze hem de opdracht om maar zo snel mogelijk het lijk van Boyd (zelf vermoord) te begraven en terwijl hij dan toch bezig is Kyle en de hond er maar snel bij te bijgraven. Helaas mislukt dit grandioos, heel de bende geraakt betrokken in een verkeersongeval. Resultaat : Laura zit met 1 man zonder benen, samen met zijn vriend in een rolstoel en een hond met 3 poten opgescheept.