Podium

Genre: Komedie | Duur: 1u35 | Release: 11 Februari 2004 | Land: | Regie: Yann Moix | Cast: Benoît Poelvoorde, Jean-Paul Rouve, Julie Depardieu

Dat deze film nauwelijk is uitgebracht in Vlaanderen is weinig verrassend. Een muzikale komedie over een Franse chansonnier... straffe marketeer die dat verkocht krijgt. Compleet onterecht echter! Eén reden: Benoit Poelvoorde.Poelvoorde die we kennen uit C'est arrivé près de chez vous of Les Convoyeurs Attendent zet een zodanig geslaagde Claude François neer dat zelfs de meest overtuigde Flamingant vol enthousiasme de cinemazetel beklimt en luidkeels de grootste Franse schlagers meekweelt. Poelvoorde speelt een ietwat marginale (ex-)immator van Claude François, die na een zoveelste zotte kost door vrouwlief strak aan de band gehouden wordt. Met succes want de man heeft een nette job in een bank zowaar. Alles is peis en vree, totdat... er na enkele jaren opnieuw een super Claude François (de echte is inmiddels overleden) immitator wedstrijd georganiseerd wordt. Tegen wil en dank van allemaal en iedereen moet de wedstrijd gewonnen worden.Het verhaal trekt uiteraard op niets en de muziek van Claude François (die u ongetwijfeld kent, denk aan Alexandrie Alexandra, le Téléphone pleure) op zijn zachtst gezegd pulp. Het is de geniale Poelvoorde die een, op zich banaal, formulekomedietje optilt naar een visueel spetterende, ronduit hilarische uitbarsting van muziek, kitch, en vooral prententieloze humor.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leve Cloclo !