The 40 Year Old Virgin

Genre: Relatiekomedie | Duur: 1u56 | Release: 2 November 2005 | Land: VS | Regie: Judd Apatow | Cast: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Seth Rogen, Elizabeth Banks, Romany Malco, Jane Lynch

Ochtenderecties, nymfomanes, een pijnlijke borstontharing, tieten, sekslessen, ... Deze Amerikaanse komedie over een nerd van veertig die nog nooit van bil is gegaan zoekt het niet al te ver wat humor betreft. American Pie voor een iets ouder publiek? Ja, maar gelukkig ook een sympathieke romantische komedie met innemende personages.De hoofdrol is voor de nog vrij onbekende Amerikaanse komiek Steve Carell (Bewitched, Melinda and Melinda). In The 40 Year Old Virgin is hij Andy, een sullige, sociaal gehandicapte vrijgezel wiens werkmakkers ontdekken dat hij nog nooit seks heeft gehad! Daarop ontvouwt zich een vermakelijk spektakel waarin Andy allerlei pogingen doet om aan zichzelf en een relatie te werken.Het onverwachte succes van deze vrij bescheiden film heeft Carells filmcarrière intussen een flinke boost gegeven. Hij is in alle geval stukken aangenamer en grappiger dan zijn generatiegenoot Will Ferrell. Ook de acteurs in de bijrollen brengen het er schitterend vanaf. Vooral Paul Rudd (The Cider House Rules, Friends) en Catherine Keener (The Interpreter, Being John Malkovich) zorgen voor leuke personages. Dat maakt dat deze in eerste instantie vrij vulgaire film zich ontwikkelt tot een romantische sekskomedie en een liefdevolle ode aan een al bij al realistisch personage: het type Amerikaan dat een generatie achterop hinkelt en zich liefst van al opsluit in een beschermend wereldje om vooral niet volwassen te moeten worden. Misschien wel herkenbaarder dan u beseft.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 20 afspraakjes zonder seks, wil Trish ?die verliefd is op Andy? eindelijk seks. Hij slaat echter in paniek omdat ze nog niet weet dat hij maagd is. Andy vlucht en krijgt een ongeval, waarna hij alles opbiecht. Dan trouwen Trish en Andy en volgt de huwelijksnacht, waarin de eerste wip een minuut duurt, de tweede enkele uren. Tenslotte volgt een hilarisch toemaatje waarin alle personages als hippies een soort volksdans opvoeren op de tonen van The Fifth Dimension?s ?Aquarius?.