Untraceable

Genre: Horror | Duur: 00 min. | Release: 5 Maart 2008 | Land: VS | Regie: Gregory Hoblit | Cast: Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks, Joseph Cross

U, beste internetmedemens, bent een smeerlap, een pervert. U bent er persoonlijk verantwoordelijk voor dat kinderen verkracht worden, tieners zelfmoord plegen of goedbedoelende burgers worden weggehoond. Foei! Heel erg foei!Maar dat wist u al. Vraag is of u meer dan anderhalf uur geconfronteerd wil worden met een prekerig horrorfilmpje dat bovenstaande boodschap in loop blijft herhalen.Diane Lane, iemand die erin slaagt in meer dan 50 films mee te spelen die zowat allemaal tegenvallen, speelt FBI agente Marsh. Agente Marsh speelt op haar beurt dan weer de rol van het geweten. En laat dat geweten uiterst verbaasd zijn wanneer iemand een site opricht waar mensen live worden gemarteld, met als extraatje dat hoe meer bezoekers de site haalt, hoe sneller het slachtoffer zijn schepper tegenkomt. Laten we al vast stellen dat het geweten nogal naïef is wanneer het dacht dat een dergelijke site géén succes zou hebben en ook dat het nog de vraag is of het slachtoffer liever langzaam dan wel snel tot zijn eind wil komen.Saw-afkooksel gekruist met vingerwijzende jaren '60 schooltelevisie. Resultaat is een saaie aaneenschakeling van niet al te spectaculaire martelingen met een permanente belerende ondertoon. Troep.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gefrustreerde van dienst blijkt iemand te zijn wiens vader zelfmoord pleegde, dit werd gefilmd en werd een echte hit op het net. Tijd voor wraak dus. Even toevoegen dat het hele probleem van 'hoe meer mensen inloggen op de site, des te sneller de mens sterft' zou kunnen opgelost zijn door gewoon 1 computer de site te laten bezoeken en dit beeld dan uit te zenden op tv (of een andere site). Of hoe de oude media uiteindelijk toch de échte oplossing bieden. Dát zou pas een einde geweest zijn.