One for the Money

Genre: Actiekomedie | Duur: 1u31 | Release: 7 Maart 2012 | Land: VS | Regie: Julie Anne Robinson | Cast: Katherine Heigl, Daniel Sunjata

Drieëntwintig boeken gaat ze al mee, Stephanie Plum. Een stadsmeisje, in deze prent aardig vertolkt door Heigl, vervuld van dromen en wensen, maar met een lege portefeuille. Haar financiële misfortuin dwingt haar om haar horizonten te verleggen en te flirten met de grenzen der legaliteit. Ze wordt aangenomen als bounty hunter zonder te weten wat de job écht inhoudt en moet haar ex-vriendje Morelli (O'Mara) inleveren. Ze wordt daarin bijgestaan door een belachelijk professionele collega, de niet toevallig perfect afgetrainde "Ranger" (Sunjata).

Ondanks de verwachtingen en Stephanie's gebrek aan ervaring verloopt de zoektocht zeer vlot. Het duurt nog geen kwartier voordat beiden elkaar voor het eerst in de ogen staren en ze hem zou kunnen inrekenen. Uiteraard zou dat al te eenvoudig zijn en gaat Stephanie ook nog achter de waarheid aan en worstelt ze met haar emoties.

De premisse van het verhaal is zeker aandoenlijk en het continue spel van aantrekken en afstoten tussen Stephanie en haar ex heeft zeker zijn komisch effect. De deus ex machina die de "Ranger" is, zorgt voor wat comic relief en de twee straathoertjes waar Stephanie regelmatig te rade gaat, zorgen ervoor dat de verveling nooit kan toeslaan.

Want ondanks de leuke premisse, de goed uitgewerkte personages en de lichte toon is One for the Money niet bepaald een hoogvlieger. De gelardeerde toon uit de boeken komt niet over op scherm en de absurditeit waar je je aan zou verwachten, blijft toch wat achterwege. Heigl maakt het een en het ander goed, maar zelfs dan kom je thuis van een kale reis. Hopelijk doen de vervolgfilms het beter.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stephanie kan Morelli inrekenen en heldert de hele historie op. Op naar 22 sequels!