Hansel & Gretel: Witch Hunters

Genre: Actie | Duur: 1u28 | Release: 6 Februari 2013 | Land: VS | Regie: Tommy Wirkola | Cast: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare, Thomas Mann

Europese regisseurs die de oversteek maken naar Hollywood, raken er vaak verstrikt in de studionetten, met middelmatige, onpersoonlijke films tot gevolg. Van de Noor Tommy Wirkola hadden we sowieso al niet veel verwacht. Zijn doorbraakfilm Dead Snow was amusante horror, maar geen filmische hoogvlieger. Hansel & Gretel: Witch Hunters is bijgevolg vooral een product, en eens te meer één van bedenkelijke kwaliteit.

Hansje en Grietje zijn Hans en Griet geworden. Na hun befaamde afrekening met de heks van het peperkoeken huisje, zijn de twee uitgegroeid tot professionele, onbevreesde heksenjagers. En daar houdt de plotbeschrijving zowat op, want inhoudelijk stelt dit actievehikel absoluut niets voor. De heksenjacht is nergens clever of meeslepend, enkel lawaaierig en bot agressief. De ruw in beeld gebrachte, lelijk ogende actiescènes vol bloederig CG-geweld vormen een cinematografische braaksel waarvan de stank in je kleren blijft hangen.

Acteren komt er dan ook niet aan te pas. Jeremy Renner bouwt aan een fatsoenlijke carrière maar kan hier geenzins het niveau verhogen. Al is de prent commercieel gezien geen flop, er is geen reden om trots te zijn op dit gedrocht. Famke Janssen gaf overigens grif toe de rol van opperheks alleen omwille van het loonstrookje aanvaard te hebben. De arme kijker houdt er enkel hoofdpijn aan over. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle heksen door en de kindjes gered. Gretel blijkt zelf ook een heks te zijn, maar dan een goede. Hun moeder was ook een heks.