Welcome to Me

Genre: Tragikomedie | Duur: 1u27 | 2014 | Release: 0 - | Land: VS | Regie: Shira Piven | Cast: Kristen Wiig, Wes Bentley, James Marsden, Linda Cardellini, Joan Cusack, Tim Robbins, Jennifer Jason Leigh, Thomas Mann, Alan Tudyk

Kristen Wiig kan wat ons betreft niet genoeg hoofdrollen krijgen. Niet alleen omdat ze grappig uit de hoek kan komen, maar ook omdat ze risico's durft te nemen en niet altijd de veilige komische paden bewandelt. Deze aparte tragikomedie toont dat alleszins nog eens aan. 

 

Wiig speelt Alice Klieg, een door Ophrah geobsedeerde borderline-persoonlijkheidspatiënte die de lotto wint en vervolgens een talkshow over zichzelf lanceert. Van daaruit valt een komedie te vermoeden over iemand die tegenslagen overwint en succes krijgt, maar deze lichtjes gestoorde film gaat eigenlijk niet echt in op het effect of succes van de show, maar wel over hoe de steeds labieler wordende Alice haar vat op de realiteit verliest. 

Hoewel Will Ferrell en Adam McKay co-producers zijn van deze prent, gaat Welcome to Me niet vlakaf voor de gulle lach, en al zeker niet met de platvloerse grollen die we van dat duo gewoon zijn. De humor is zelfs eerder bescheiden en de ontwikkeling van de personages primeert op de grappige situaties. Centraal blijft de realistische zorg om een vrouw die niet helemaal spoort maar wel genoeg geld heeft om anderen te laten doen wat ze wil. 

Een lichtjes gestoorde maar wat richtingloze film met een sterke Kristen Wiig.

Wiig weet heel fijn gestalte te geven aan dit onevenwichtige personage, zelfs al weet de plot uiteindelijk zelf niet goed wat met haar aan te vangen. De film weet zijn opzet te bewaken, maar is verder ook wel wat richtingloos en lang niet het gebalde resultaat van een geniaal tragikomisch scenarist zoals b.v. Charlie Kaufman. Daarnaast had de visuele stijl gerust overdachter mogen geweest zijn, om de film een echte eigen identiteit te geven. Dat laat echter niet los dat er pret te beleven valt aan dit gekke gedoe en de leuke acteurs er duidelijk zin in hebben. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien