Hotel Artemis

Genre: Actie | Duur: 1u34 | 2018 | Release: 1 Januari 2018 | Land: VS | Regie: Drew Pearce | Cast: Jodie Foster, Dave Bautista, Sterling K. Brown, Jeff Goldblum, Sofia Boutella, Charlie Day, Zachary Quinto, Jenny Slate

Zouden de scenaristen van Hotel Artemis de mosterd gehaald hebben bij John Wick? In die actieprent zochten criminelen immers toevlucht in een hotel waar hun veiligheid gegarandeerd werd door een aantal huisregels. Dat is precies het gegeven van het dus wat ongeïnspireerde Hotel Artemis.

 

We bevinden ons in een door rellen geteisterd Los Angeles in de nabije toekomst. Een kranige verpleegster vangt gewonde criminelen op in een potdicht hotel, maar op een bepaald moment kruisen daar dan toch de paden van enkele lieden die elkaar net iets te graag zouden elimineren.

Dit langspeelfilmdebuut van scenarist Drew Pearce heeft een concept en een aantal behoorlijk uitgewerkte personages en er is aanzet wat sfeeropbouw betreft, maar dat is het dan ook. De plot valt dood neer en meer dan wat weinig spectaculaire actie krijgen we niet te zien. Eigenlijk wordt er nog narratief, nog visueel iets aangevangen met het basisgegeven.

Vergetelijke en amper uitgewerkte actieprent

Jodie Foster lijkt daarbij niet echt de juiste toon te vinden en vat haar personage aanvankelijk nogal ironisch op. Het is echt jammer dat deze sterke actrice de laatste jaren geen kansen neemt of krijgt om zich nog eens echt vast te bijten in een dramatische rol. Haar vorige verschijning ligt intussen trouwens al vijf jaar achter ons. Verder zien we naast Foster en Jeff Goldblum een samenraapsel van acteurs die nog niet goed of bekend genoeg zijn om nee te kunnen zeggen op een project als dit. 

Kijk dus wat verstrooid naar wat bloederig geweld en voor je het weet is de film voorbij. En meteen ook vergeten.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verpleegster keert terug naar het hotel.